Команда Ірпінської міськради робить все можливе для відбудови освіти в громаді

Після деокупації Ірпеня відбудова постраждалої освітньої інфраструктури стала одним із головних пріоритетів у роботі команди Ірпінської міської ради та українських і міжнародних партнерів міста.

Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук у переддень нового навчального року.

У гімназіях та ліцеях Ірпінської громади нараховується 10778 учнів, 8805 з яких навчатимуться очно,  решта діток – дистанційно: на сімейній чи екстернатній формі навчання.

Цього року ірпінські школи працюватимуть за змішаною формою навчання. Графік та розклад уроків визначається окремо у кожній зі шкіл, в залежності від кількості учнів та місткості укриттів.

До підготовки навчальних закладів Ірпінської міської ради долучилися і зарубіжні партнери. Андрій Крачук нагадав, що відкриття дитсадка «Рута» у серпні цього року стало можливим завдяки підтримці Уряду Литви: 3,43 млн євро – їхній внесок у відбудову ірпінської освіти.

Завдяки азербайджанській компанії “SOCAR” минулого року було відбудовано, а цього року вже завершується утеплення ліцею «Лінгвіст».

У вересні планується відкриття ліцею №3, який зазнав найбільших руйнувань у результаті російської агресії. Ірпінська громада висловлює вдячність за допомогу UNICEF та громадським організаціям “Епіцентр – дітям” і “Жовто-блакитні крила”. Відбудова цього ліцею – на фінішній прямій.

Вагомий внесок у відбудову та добудову дитсадка “Червона калина” (раніше “Віночок”) зробило португальське місто Кашкайш, перерахувавши 500 000 євро. Відкриття заплановано на жовтень цього року.

Цьогоріч планується початок відбудови ДЮСШ. Держава вже виділила 100 мільйонів гривень на відновлювальні роботи. Спортивна школа — символ спортивної інфраструктури міста, вихованці якої  не раз доводили і продовжують вражати високим рівнем майстерності на міжнародному рівні.

Андрій Кравчук, заступник ірпінського міського голови:

«У новому освітньому сезоні стоять й інші серйозні завдання. Це – створення нової системи оплати праці та умов роботи вчителів шкіл і вихователів дитячих садочків – так ми залучимо кращі кадри з різних регіонів України. Це – формування освітнього досвіду, що базується на розвитку досліджень – для цього ставка буде зроблена на відкриття шкільних лабораторій із залученням коштів меценатів. Це – робота в напрямку організації маршруту для підвезення учнів до закладів освіти – завдання нелегке, але можливість активно вивчається. Мій уклін – кожному вчителю і вчительці, вихователю і виховательці, кожному працівникові шкіл та дитсадків Ірпінської громади. На вас тримається можливість нашим дітям здобувати знання. Вітаю з Днем знань та початком навчального року і бажаю учням високих результатів у навчанні!

За всіма досягненнями і майбутніми напрацюваннями стоять люди: проєктанти, будівельники, архітектори,  як місцеві патріоти, так і зарубіжні партнери.  Все досягнуте стало можливим завдяки чіткій та злагодженій роботі команди на чолі з Олександром Маркушиним та Володимиром Карплюком, а також всім причетним до організації освітнього процесу у громаді, зокрема заступниці Ірпінського міського голови Юлії Устич та начальника управління освіти і науки Ірпінської міської ради  Олегу Білорусу.  

Bookmark the permalink.

Comments are closed.