Коцюбинське: виборчі бюлетені вивезли у невідомому напрямку

Як відомо, в липні минулого року в Коцюбинському відбулися позачергові вибори місцевої селищної ради. Представники ТВК провели ці вибори навіть попри те, що Верховний суд України скасував рішення Верховної ради про розпуск Коцюбинської селищної ради.

З моменту виборів пройшло більше, ніж півроку, проте весь цей час виборчі бюлетені знаходились  у селищній раді під пильною охороною поліції. Аж раптом невідомі особи забрали бюлетені і повезли в невідомому напрямку. Про це повідомила депутат Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко-Корбут: “Приблизно 2 тижні тому невідомі особи забрали й відвезли їх в невідомому напрямку. На запитання, що відбувається ні голова ТВК Людмила Демченко, ні Ольга Матюшина, відповіді не давали. Я вважаю, що це повний безлад й керівництво нашого селища вже не боїться абсолютно нічого: ні громади, ні закону!  Після цих подій я одразу звернулись за роз’ясненнями до голови ТВК Демченко, на що та відмовилась давати жодні коментарі й наголосила, що моє звернення не відповідає компетенціям Коцюбинської виборчої комісії (фото додаю). А чия ж тоді це “компетенція”? Бюлетені вивозять невідомо куди, а відповідати за це нікому??? Хто, як не голова ТВК має контролювати питання бюлетенів?”

Оскільки реакції збоку голови ТВК так і не послугувало, депутат повторно до неї звернулась за роз’ясненнями.

У письмовому звернення Катерин Ющенко-Корбут попросила голову ТВК Людмилу Демченку:

1)надати інформацію щодо дати, часу та осіб, які здійснювали вивезення бюлетенів.
2)надати інформацію щодо уповноваженої особи (установи), якій передано на зберігання бюлетені.
3)надати належним чином завірені копії документів, які підтверджують передачу бюлетенів.

Питання про місцезнаходження виборчих бюлетенів залишається відкритим. Селищний голова Ольга Матюшина мовчить, члени місцевої територіальної виборчої комісії також не надають жодних коментарів і відхрещуються, що це не в їх компетенції. Хто ж дасть відповідь, куди повезли бюлетені? І чи законно це було зроблено?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.