“Київська варта” не коментує, що робить у Коцюбинському

13705125_1137144379662095_98808508_nКерівники столичної громадської організації “Київська міська варта”, представники якої зараз перебувають практично на усіх виборчих дільницях у Коцюбинському, не хочуть спілкуватися з журналістами.

Кореспонденти “Правди Ірпеня” спробували взяти офіційний коментар, зателефонувавши за контактним номером, що вказаний на сторінці “Київської міської варти” у соцмережі.  Звідти нас направили до керівника Івана Юрійовича, який саме перебуває у Коцюбинському.  На запитання, хто запросив “Київську варту” у селище і з якою метою чоловік спочатку попросив передзвонити через 10 хвилин, а потім так і не відповівши, порадив знайти особисто ще одного керівника, імені якого не назвав, але який “десь здається на дільниці №1”.  Коли ж кореспонденти “Правди Ірпеня” особисто підійшли до столичних хлопців у формі, то у телефонному режимі їхній керівник сказав що «нічого не знає і коментарі не дає”.

Нагадаємо, що “Київська варта” супроводжує екс-голову селища Ольгу Матюшину поки та їздить дільницями. Крім того хлопці у формі “чергують” майже на всіх дільницях.

“Поки що ці хлопці тільки сидять на лавочках та кажуть, що “охороняють громадський порядок”, загалом на разі виборчий процес у Коцюбинському протікає спокійно”, – розповідає лідер Коцюбинської селищної організації партії “Нові обличчя” Сергій Даніш.

Безымянный

Громадську організацію “Київська міська варта” було засновано у 2014 році. Свою місію організація позиціонує так: “Охорона громадського порядку та координація роботи районних в місті Києві формувань з охорони громадського порядку і державного кордону”. При створенні заявлялося, що за свою роботу члени організації платні не отримують: “Хто у нас? Програмісти, комп’ютерники, є програмісти, є автослюсарі, викладачі, військові колишні – достатньо велика кількість, студенти є”.

Проте за два роки свого існування “Київська варта” уже мінімум двічі світилася у справах, що “охороною громадського порядку” назвати важко. У лютому 2015 року люди із нашивками цієї організації серед білого дня побили підприємця. А уже через місяць, у березні 2015 року, бійців добровільного формування “Київська міська варта” були помічені при силовому захопленню влади Юрієм Мірошником в “Укртранснафті”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.