Київ та Ірпінь з’єднає велодоріжка

В Ірпені створять веломаршрут, що з’єднував би місто і столицю та організують велостоянку біля станції метро “Академмістечко”. Таку ініціативу вже передбачено у проекті “Концепції розвитку велосипедної інфраструктури у місті Києві”, яку розроблено за ініціативи “Асоціації велосипедистів Києва”. Про це повідомив ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

 

“Проект будівництва велодоріжки від Ірпеня до Києва отримав шанси на реалізацію. Минулої осені я звернувся з офіційним листом до Київського міського голови Віталія Кличка з проханням вивчити це питання та спільно взятися за цю ідею. І от у п’ятницю стало відомо, що створення ініційованого нами веломаршруту, що з’єднував би Ірпінь і столицю та велостоянки біля станції метро “Академмістечко”, вже передбачено у проекті “Концепції розвитку велосипедної інфраструктури у місті Києві”, яку розроблено за ініціативи “Асоціації велосипедистів Києва” (дякую окремо цій організації за співпрацю)”, – написав мер на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, в Ірпені продовжують створювати власну велоінфраструктуру. Зараз вже маємо майже 20 км велодоріжок у парках і скверах Ірпеня.

“На жаль, історично Ірпінь будувався так, що сьогодні не на усіх вулицях є можливість це зробити. Інколи ширина не дозволяє зробити навіть два повноцінних тротуари. Але там, де можливо – під час реконструкцій обов’язково залишаємо місце для велосипедистів. Запрошую усіх шанувальників велоспорту приєднуватися до розвитку нашого міста і пропонувати, де можна було б прокласти велодоріжки”, – зазначив мер Карплюк.

Детально ознайомитися з “Концепції розвитку велосипедної інфраструктури у місті Києві” можна за посиланням.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.