Києво-Святошинська районна рада не розглядала питання щодо Ірпеня

Вчора, 28 липня, на дванадцятій черговій сесії Києво-Святошинської районної ради питання щодо “повернення Ірпінського регіону до Києво-Святошинського району” не розглядалося. Попри те, що проект рішення “Про звернення до ВР щодо розгляду питання повернення Ірпінського регіону до Києво-Святошинського району” був у порядку денному, депутати районної ради не включили його до розгляду.
Як відомо, напередодні про бажання Києво-Святошинської районної ради позбавити Ірпінь статусу міста обласного значення та зробити його містом районного підпорядкування повідомив ірпінський голова Володимир Карплюк, оприлюднивши фото даного проекту рішення на своїй сторінці у соцмережі.
13652394_10209697923875679_1535165282_n
Очільник Ірпеня вбачає прямий зв’язок цього питання з усіма подіями, що напередодні відбулися у регіоні. “Починають проявлятися клерки від реальних замовників цієї справи… Дивна справа… Президент за децентралізацію. За збільшення повноважень органів місцевого самоврядування. За ліквідацію районів… А його партійці так його підводять…”, – пише Карплюк.
Про те, що таке рішення абсолютно злочинне, одразу повідомив секретар Ірпінської міської ради Юрій Денисенко. “Таке рішення – це злочин, і посадові особи, які виносять це рішення і будуть його візувати, мають про це чітко розуміти. Це 363 стаття Кримінального кодексу України частина друга: «зловживання владою або посадовим становищем”, – заявив Денисенко.
Нагадаємо, що автори проекту рішення посилалися на 43 статтю Закону України “Про місцеве самоврядування”, але не уточнювали, який саме пункт чи підпункт цієї статті надає Києво-Святошинській районній раді право розглядати це питання на своєму пленарному засідання та просити його здійснити Верховною радою України. Правознавці стверджують, що дана стаття не надає районній раді таких повноважень у жодному з пунктів.
Крім того, слід наголосити, що Указом президії Верховної Ради Української РСР 30 грудня 1962 р. Ірпеню надали статус міста обласного підпорядкування. Це рішення чинне і ніхто його не скасовував. А Закон України “Про державно-правовий експеримент розвитку місцевого самоврядування в місті Ірпені, селищах Буча, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське Київської області”, який фігурує у проекті рішення визначає засади державно-правового експерименту щодо розвитку місцевого самоврядування на заявленій території і жодного стосунку до адміністративно-територіального устрою області не мав і не має.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.