Карплюк: я знову і знову повторюю, що житлової забудови у Будинку письменників не буде

Ні на території Будинку творчості письменників, ані у парку Перемоги в Ірпені жодної багатоповерхової чи житлової забудови не буде. Про це вкотре наголосив ірпінський міський голова Володимир Карплюк під час засідання виконавчого комітету.

“Звертаюся до активістів, журналістів і всієї громади! Жодних дозволів на багатоквартирне житлове будівництво на території Будинку письменників та у парку Перемоги Ірпінська міська рада ніколи не дасть. Я це повторював уже багато разів публічно і повторю ще раз. Національна спілка письменників сама запропонувала віддати 2,8 га своєї території інвесторам в обмін на капітальну реконструкцію усіх їхніх будиночків. Більше того, були навіть пропозиції про будівництво соціального житла для письменників. Але позиція Ірпінської міської ради чітка і незмінна. Там можуть бути лише об’єкти туристично-рекреаційного характеру і не вище 1-2 поверхів”, – наголосив Карплюк.

Фото Володимира Шилова

Крім того, мер повідомив, що він уже запропонував НСПУ публічно через ЗМІ звернутися до усіх потенційних інвесторів з усієї країни щодо допомоги у відновленні історичних об’єктів на території БТП.

“Нехай все буде публічно і відкрито. Спілка письменників сама обере собі інвесторів. І я був би радий, якщо б на це зголосилися компанії з-поза Ірпеня”, – зауважив міський голова.

А зараз на території Будинку творчості письменників уже почали санітарну очистку території. КП “Ірпіньзеленбуд” видаляє чагарники, сухі хащі, сухостої, якими роками ніхто не займався.

Володимир Карплюк запевняє, що буде видалено лише аварійні і сухостійні дерева і запрошує активних мешканців міста контролювати цей процес.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.