Карплюк: ми нікого силою не об’єднуємо

Ірпінь не ставить перед собою завдання силою когось затягнути в об’єднану громаду. На цьому наголосив мер Ірпеня Володимир Карплюк під час круглого столу «Реформування місцевого самоврядування: стан та перспективи», який відбувся в Університеті державної фіскальної служби України.

«Наша позиція така, що об’єднання має відбуватися за згодою громади, а не лише міського голови чи депутатського корпусу, на тлі позитивного досвіду, — відзначив очільник міста. — Ми багате місто, маємо усю інфраструктуру, але ми розуміємо, що об’єднання це і відповідальність».

12938357_1024617300937920_9220480436215835981_n

З одного боку, мер міста окреслив присутнім досягнення міста за минулий рік. Зокрема, Так, завдяки залученню інвестицій та розвитку підприємництва ремонтуються дороги й мережі водовідведення. Також добудовуються центральний стадіон та спортивні майданчики; медики й освітяни отримують житло. При цьому будуються нові дитсадки та оновлюються школи. Центр адміністративних послуг сприяє вирішенню будь-якого питання без хабарів і бюрократичної тяганини. Налагоджено пасажирські перевезення між Ірпенем та сусідніми населеними пунктами. У місті, окрім відділу, поліції діє «Муніципальна варта», яка швидко реагує на проблеми у місті. І це лише дещиця зі зробленого.

З Іншого боку, В.Крплюк наголосив, що в Ірпені ще маса місць, куди потрібно вкладати гроші. “Ми розуміємо, що об’єднавшись з іншими населеними пунктами будемо мати обов’язок фінансувати і їхні об’єкти і потреби. Тому, ми нікому себе силою не нав’язуємо. Хто хоче, сам має розуміти, що з нами об’єднатись вигідно. Об’єднання має бути добровільним по суті, якою і є філософія цього закону”, – підсумувв міський голова Ірпеня.

Читайте також: “Реформа місцевого самоврядування – основна тема круглого столу“.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.