Карплюк: Шевченко завжди знав про підступність москаля

“Якби ви вчились так, як треба, то й мудрість би була своя. А то залізете на небо: «І ми не ми, і я не я”. Легендарні слова Тараса Шевченка нагадав сьогодні голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк та наголосив, що сьогодні доля України не лише в руках того, хто тримає зброю на передовій, а й у вустах кожного із нас.

У День народження кобзаря Володимир Карплюк також пригадав, що 24 серпня 2017 року в Ірпені відкрили пам’ятник українському Генію на Центральній площі.

«Шевченко в Ірпені – це перш за все молодий художник – на пам’ятнику він з пензлем. Радянська пропаганда нав’язувала нам Тараса переважно в кожусі з обтяжливим поглядом. Насправді ж друзі згадували Шевченка, як гарного товариша, енергійну людину, яка завжди була душею компанії. Саме тому так багато талановитих митців переймалося визволенням Тараса з неволі. Війна обійшла цю пам’ятку і вся площа уціліла – так, її зберіг саме молодий Тарас, молодий та героїчний, як наш Ірпінь», — написав екс-мер Ірпеня на своїй сторінці у фейсбуці.

У композиції пам’ятника Шевченку в Ірпені одним із головних елементів є символічна палітра. На ній зображені соняхи, снопи пшениці, квіти, хатина під стріхою, птахи у вільному польоті та персонажі творів Кобзаря. Авторами скульптури є Борис Крилов та Олесь Сидорук.

«І ще, Шевченко завжди знав і писав про підступність москаля. І сьогодні доля України не лише в руках того, хто тримає зброю на передовій, а й у вустах кожного з нас, кожного, хто принципово не переходить на українську, забуваючи слова “Якби ви вчились так, як треба, то й мудрость би була своя. А то залізете на небо: «І ми не ми, і я не я”», — підсумував Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.