Із Борни в Ірпінь: місто отримало 3 нові пожежно-рятувальні машини (відео)

У пожежно-рятувальному автопарку Ірпеня поповнення! Із німецького міста-побратима Борни доставили три сучасні, багатофункціональні пожежно-рятувальні авто. Із їхньою допомогою пожежники зможуть, зокрема, набирати воду через спеціальні помпи, розрізати за необхідності предмети та витягувати авто за допомогою вбудованої лебідки.

Віталій Фареник, заступник начальника загону із питань організації та реагування на надзвичайні ситуації 36-ї державної пожежно-рятувальної частини:

«Це європейського зразка котушки, які вже давним-давно працюють в Європі і себе виправдовують, але у нас такого не було. Будемо переймати досвід наших міст-побратимів, наших колег з інших країн і будемо працювати».

Передача автомобілів та навчання ірпінських вогнеборців – спільний проєкт міста Борна з новими ірпінськими друзями та партнерами з німецького міста Кассель.

До передачі авто чимало зусиль доклала радниця Ірпінського міського голови з міжнародної співпраці Оксана Сулима. Ці дарунки особливо актуальні зараз, через часті загоряння торфяників, зазначають рятувальники.

Окрім пожежної, Ірпеню передали ще й вантажну машину. У рамках партнерської програми з містом Борна та за грантової підтримки GIZ в пакеті «Відбудова українських міст». Це авто відтепер слугуватиме комунальному підприємству «Управління благоустрою міста».

Катерина Пасюк, керівниця КП «Управління благоустрою міста»:

«Сказати, що подобається, це взагалі нічого не сказати. Мої емоції мене переповнюють. Це я знахідка, тому, що роботи  громаді дуже багато. Ми дякуємо нашим партнерам європейським, які так опікуються нашою громадою. Це просто чудово! Весь світ за Ірпінь!».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.