Історію родини Козацьких та їхньої зруйнованої оселі розповіли у Фонді відновлення Ірпеня

Родина Козацьких з Ірпеня через повномасштабне вторгнення втратила свою оселю. Відеоісторію родини та їхнього будинку опублікували у Фонді відновлення Ірпеня.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну у будинку на вулиці Соборній, 135 проживали Олена та Сергій Козацкі разом зі своєю донькою Дар’єю. Будинок на 120 м2 подружжя будувало своїми силами.

«Довго будували. Робили все своїми руками. Якісь кошти накопили — зробили. Стелю, опалення — все-все своїми руками», — розповідає пані Олена.

Ще перед війною чоловік Олени — Сергій захворів на рак. Після початку бойових дій подружжя разом із дочкою евакуювалися у Тернопільську область.

«Нам хтось відправив, я навіть не знаю хто, знімали з гелікоптера. Я така була рада, дивлюся дах стоїть. А потім десь на початку квітня присилають другий знімок і побачила, що все згоріло», — розповідає Олена Козацька.

Пан Сергій відмовився від лікування після початку повномасштабного вторгнення, у травні 2022 року вони разом з дружиною повернулися у звільнений Ірпінь та побачили вигорілий будинок. У липні того ж року пан Сергій помер від онкології.

«65 років, не знаю, як я буду відбудовувати. Як це все робить? Я б поробила і хотілось би робить, але як? Мені потрібна допомога, хоч якась, хоч від когось, щоб була допомога. Того що я сама, я ще можу щось робить, але без допомоги я не справлюсь. Та й кошти треба, а де їх брать, якщо у мене пенсія. Я пенсіонер», — зазначає пані Олена.

Допомогти родині можна відправивши переказ із приміткою «Родині Козацьких» СЮДИ.

Нагадаємо, Фонд відновлення Ірпеня розповідає історії зруйнованих будинків у місті, щоб залучити допомогу на їхню відбудову. Зокрема, нещодавно вони опублікували відеоісторію знищеної оселі родини Ачкасових.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.