Історія ірпінчанки про війну потрапить до книги фестивалю Faine Misto

Організатори музичного фестивалю Faine Misto збирають історії українців про повномасштабну війну для книги, яку збираються видати. Першою історією, яку вже відібрали, стала розповідь мешканки Ірпеня. Про це в ефірі програми «Культури на часі» розповів співзасновник та організатор фестивалю Володимир Пасяка.

«У нас вже є одна історія на 26 сторінок з ілюстраціями дівчинки, яка прожила ось це все. Я не знаю, як назвати те, що відбувалося в Ірпені. Хочемо, щоб це побачили не тільки українці, бо ми і так знаємо. Хочемо, щоб цю книгу побачили і за кордоном», — зазначив Володимир Пасяка.

Книжку планують перекласти англійською і польською мовами.

Варто зазначити, цьогорічний фестиваль Faine Misto пройде 28-30 липня у Львові. Володимир Пасяка зазначив, що там працюватимуть сцени, де артисти розповідатимуть про свої переживання під час війни, а також вільний мікрофон для відвідувачів, щоб кожен зміг розповісти, що з ним відбувалося.

«Ми всі дуже змінилися, кожен мав своє переживання, свої втрати та своє горе. У когось була своя радість, у когось — нещастя: війна дає абсолютно різні емоції. І нам захотілося, щоб люди про це поговорили, бо багато з нас замкнулися в собі та своїх переживаннях і приблизно півтора року продовжують у них бути. Ми вирішили створити майданчик, де можна зустрітися й про це поговорити», — сказав Пасяка.

Розповісти свою історію можна ТУТ.

Нагадаємо, 1 червня, у День захисту дітей, в Ірпені презентували дитячу збірку «Ірпінь — мій дім». Її створили з розповідей юних ірпінців про рідне місто та його мешканців.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.