Ірпінський музей співпрацюватиме з Національним музеєм Української військової звитяги

Ірпінський історико-краєзнавчий музей починає співпрацю з Національним музеєм-заповідником Української військової звитяги. Відповідний меморандум сьогодні підписали представники музеїв.

Згіднно з документом два музеї будуть обмінюватися інформацією та досвідом, разом реалізувати різні програми та заходи.

«Співпраця музеїв на засадах партнерства спрямована на використання та поширення інформації про матеріальні та духовні культурні цінності, залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини, створення умов для забезпечення розвитку творчості людини, збирання, збереження та задоволення освітніх і культурних потреб громадян. В такий тяжкий час для нашої України, ми маємо згуртуватися та якомога більше сил спрямувати на підтримку, розвиток, відновлення, зокрема, культурного фронту країни!», — зазначають в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї.

Національний музей-заповідник Української військової звитяги розташований у селі Нові Петрівці Київської області. Раніше він називався «Битва за Київ у 1943 році». Експозиція музею розповідає про події осені 1943 року, форсування Дніпра і створення Лютізького плацдарму, хід Київської наступальної операції. З 2014 року в музеї української військової звитяги висвітлюються подвиг та героїзм учасників Революції Гідності, війна на сході України та повномасштабне вторгнення. Музейний фонд також має унікальні експонати періоду Київської Русі та козацької доби.

Нагадаємо, наразі Ірпінський історико-краєзнавчий музей тимчасово зачинений. Там роблять косметичний ремонт та планують провести реекспозицію.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.