Ірпінський художник Владислав Задворський оголосив благодійний аукціон

Ірпінський художник Владислав Задворський оголосив аукціон, на якому продає свою картину «Портрет українського художника Володимира Сидорука». Всі кошти від продажу картини художник передасть на потреби Першого стрілецького батальйону 3-ї окремої штурмової бригади. Про це митець написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Я, ірпінський художник Владислав Задворський, який весь час був в Ірпені у лютому-березні 2022 року, продаю свою картину «Портрет українського художника Володимира Сидорука» на аукціоні, який влаштовую під цим своїм постом. Аукціон триватиме до 5 грудня 2023 року. Всі кошти від продажу картини передам на потреби Першого стрілецького батальйону 3-ї окремої штурмової бригади», — зазначив Владислав Задворський.

Командиром Першого стрілецького батальйону є ірпінець Володимир Коротя, позивний «Повстанець». «У 2014 році він добровільно вступив до лав ЗСУ. Брав участь у бойових діях у складі розвідвзводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади на сході України: Попасна, Золоте, Гірське. Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року створив та очолив Добровольчу ротно-тактичну групу «Ірпінь», завдяки якій російським окупантам не вдалося прорвати оборону добровольців у районі ТЦ «Жираф» в Ірпені. Письменник, автор книг «Пригоди Фантома» та «Роздуми фантома про державотворення». За оборону Ірпеня Володимир Коротя нагороджений орденом «За мужність», а за оборону Бахмута нагороджений орденом Богдана Хмельницького», — додав Задворський.

Художник наголосив, що кожен бажаючий може під його постом у фейсбуці залишити суму, за яку готовий купити цю картину.

Нагадаємо, днями Володимир Коротя отримав відзнаку «Народний герой України». Це — відзнака за мужність, відвагу, самовідданість і героїзм, виявлені при захисті незалежності України.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.