Ірпінську дитячу музичну школу перейменували

КЗ “Ірпінська дитяча музична школа” присвоєно ім’я Михайла Вериківського. Таке рішення було прийнято вчора під час чергової сесії Ірпінської міської ради.

Цим же рішенням затвердили повну назву закладу – Комунальний початковий спеціалізований навчальний заклад (школа естетичного виховання) “Ірпінська дитяча школа мистецтв ім. Михайла Вериківського”, скорочена назва – КЗ “Ірпінська дитяча школа мистецтв ім. Михайла Вериківського”.

Як відомо, Вериківський Михайло Іванович – видатний композитор, диригент, педагог, Заслужений діяч мистецтв УРСР (1944), професор Київської консерваторії (з 1946). У 1936 р. оселився з родиною в Ірпені по вулиці Піонерській (нині – Вериківського), 12. Тут, у 1940 році Михайло Іванович написав один з кращих своїх творів – оперу «Наймичка».

Варто зазначити, що Ірпінська дитяча музична школа – заклад, який десятиліттями залишається одним з найкращих на теренах нашої області. Сьогодні у школі навчається близько 500 учнів, працюють понад півсотні викладачів. Кожен з викладачів робить свій посильний внесок у загальну справу – прищеплення дітям любові до музичного мистецтва. І ці творчі зусилля та духовна наснага не залишаються марними, бо педагоги та їхні вихованці беруть участь в усіх загальноміських заходах, з великим успіхом концертують по нашій області та за її межами, на базі закладу проводяться музичні конкурси, фестивалі, дні відкритих дверей.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.