Ірпінський економічний коледж: вступати чи ні?

UOoEk2Y41ZcІрпінський економічний коледж (ІЕК) є Відокремленим підрозділом Національного університету біоресурсів і природокористування України. Тут готують фахівців за двома освітньо-кваліфікаційними рівнями:

– бакалаврів («Облік і аудит», «Товарознавство і торговельне підприємництво»);

– молодших спеціалістів («Маркетингова діяльність», «Фінанси і кредит», «Оціночна діяльність», «Бухгалтерський облік», «Товарознавство та комерційна діяльність», «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»).

Уже 29 травня пролунає для школярів останній дзвоник. Настане час вибору навчального закладу для продовження освіти. Тому редакція намагалася з’ясувати, що ж пропонує ІЕК своїм вступникам?

Ціна за навчання до цих пір – невідома, не зважаючи на те, що вступна компанія стартує 10 липня для денної форми навчання і 17 липня для заочної. Орієнтиром є ціна минулого року – 5-7 тис. грн., але не факт, ви ж самі розумієте.

Чи будуть взагалі бюджетні місця – невідомо. «Їх можуть прибрати», – говорить заступник директора з виховної роботи В. Г. Вдович.

Щодо умов виховного процесу, то вони більш-менш прийнятні, враховуючи той факт, що коледж бере свій початок від Ірпінського сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, який було створено у 1956 році, тобто йому вже понад 59 років!

У 4-х навчальних корпусах розміщуються приміщення навчального призначення та соціальної інфраструктури. Для забезпечення навчального процесу, окрім навчальних аудиторій та кабінетів, оснащено 16 комп’ютерних навчальних лабораторій, 7 мультимедійних лабораторій для проведення лекцій, 3 з них – для дистанційного навчання (проведення on-line лекцій з Київського територіального центру Національного університету біоресурсів і природокористування України), 7 лекційних залів (на 100 місць кожний), редакційно-видавничий центр. Але при цьому всьому існує один-єдиний корпус гуртожитка, в якому гаряча вода тільки в опалювальний період…

Із 2003 року ІЕК розпочав свою міжнародну діяльність, з того часу 150 студентів пройшли виробничу практику на фермерських господарствах Німеччини, Швеції, Данії, Чехії та Фінляндії. Всі інші проходять практику на місці – облаштовують територію коледжу.

Студенти говорять про «благодійні внески», які здають регулярно на охорону, бібліотеку, подарунок коледжу… Не нам вирішувати, що це – прихована корупція чи намагання вижити. Але тільки вам вирішувати – вступати туди чи ні.

ZAvmLtC4-9o

Bookmark the permalink.

Comments are closed.