Ірпінські медики запрошують пацієнтів укласти угоди з лікарями первинної ланки

Мешканці Ірпінського регіону можуть уже підбирати собі лікаря первинної ланки, у якого будуть обслуговуватися з початком медичної реформи та з яким укладатимуть угоду. Про це повідомляє інформаційне агентство ITV.

 

“З наступного року кожен пацієнт повинен укласти угоду про співпрацю з лікарем первинної ланки. Це може бути лікар загальної практики, лікар-терапевт чи педіатр. Тому ми уже зараз запрошуємо мешканців регіону звертатися в амбулаторії для укладання угоди”, – зазначає заступник головного лікаря Ірпінської центральної міської лікарні Інна Комісарова.

 

Варто зазначити, що кожен має право обрати будь-якого лікаря, незалежно від місця прописки чи проживання. Для укладення угоди знадобляться паспорт та ідентифікаційний код. Для підписання декларації з педіатром – свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) обох його батьків або опікунів.

 

“Звісно, ніхто нікому не буде відмовляти у медичній послузі, якщо не буде угоди на перехідному етапі впровадження реформи. Але краще потурбуватися про це завчасно”, – підкреслює Інна Комісарова.

 

За умовами реформування, після підписання угоди кошти на обслуговування пацієнта будуть перераховуватися у конкретний заклад. Декларація підписується безстроково, але пацієнт у будь-який час зможе укласти угоду з іншим лікарем.

Інна Комісарова про укладання угод з лікарями

Мешканці Ірпінського регіону можуть уже підбирати собі лікаря первинної ланки, у якого будуть обслуговуватися з початком медичної реформи. Наступним кроком є укладання декларації з лікарем. Заклади первинної меддопомоги підписують контракт із Національною службою здоров’я, а пацієнти – декларацію з тими лікарями, яких самі собі обрали. Обирати лікаря можна незалежно від місця реєстрації та проживання пацієнта. Для укладення угоди знадобляться паспорт та ідентифікаційний код. Для підписання декларації з педіатром – свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) обох його батьків або опікунів. Після підписання угоди кошти на обслуговування пацієнта будуть перераховуватися у конкретний заклад. Варто зазначити, що декларація підписується безстроково, але пацієнт у будь-який час зможе укласти угоду з іншим лікарем. Детальніше про це у прямій мові заступника головного лікаря Ірпінської центральної міської лікарні Інни Комісарової.

Gepostet von Інформаційне агентство ITV am Montag, 4. Dezember 2017

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.