Ірпінські лікарі отримали нове медичне обладнання

Минулого тижня сімейні лікарі та педіатри, які працюють в амбулаторіях Ірпеня, навчилися користуватися новими діагностичними приладами: електрокардіографами, аналізаторами сечі та апаратами “Білітест”.

Нове обладнання було придбане за кошти з міського бюджету. “Ми отримали першу партію аналізаторів сечі, які працюватимуть у чотирьох амбулаторіях Ірпеня, – розповів в. о. головного лікаря ІМЦПМСД Олег Вовкотруб. – Раніше на аналіз сечі та визначення білірубіну в крові ми направляли пацієнтів до лабораторії. Нині ці аналізи можна зробити в кабінеті сімейного лікаря за кілька хвилин. «Білітест» полегшує визначення рівня білірубіну в маленьких дітей. Раніше для цього брали кров із вени, що є для дитини великою травмою. Тепер буде достатньо притулити датчики нового апарата до лоба і грудей дитини”.

Користуватися приладами ірпінських лікарів навчали кваліфіковані спеціалісти. Інженер Дмитро Юр’єв представив електрокардіограф 600G. «Це прилад із сенсорним екраном, призначений для діагностики роботи серця – він визначає тахікардію, брадикардію, здійснює контроль ритму, тобто надає лікарю-кардіологу картину стану пацієнта. Апарат підключається до комп’ютера, що дає можливість відразу внести дані кардіограми в особистий файл пацієнта», – розповів фахівець.

Оксана Прищепа, директор компанії, яка займається поставками лабораторної техніки й виробів медичного призначення для хворих на цукровий діабет, навчала ірпінських лікарів користуватися новими аналізаторами сечі: “Ці прилади дозволяють проводити скринінгові дослідження показників сечі, не витрачаючи багато часу: за допомогою аналізаторів можна визначити від 6 до 11 показників за півтори хвилини. Вони дуже прості у використанні та на сьогоднішній день є найсучаснішими”.

Джерело: http://theirpin.city/read/articles/article/16516

Bookmark the permalink.

Comments are closed.