Ірпінське студентство долучають до відбудови міста (відео)

Студентів Державного податкового університету долучають до відбудови Ірпеня. Як студентство може допомогти місту-герою і рідній альма-матер? Де шукати допомогу і як це зробити? Про це та інше говорили під час зустрічі з командою Irpin Reconstruction Summit – першого в Україні проєкту зі сталого відродження міст.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради ірпеня, голова «Irpin Reconstruction Summit»:

«Irpin Reconstruction Summit, Фонд відновлення Ірпеня – ми пишемо в місяць по кілька тисяч листів. Кілька тисяч листів! І тільки 3-4 з них переростають у якусь реальну допомогу. Але якби не було цих кілька тисяч листів, не було б цих 3-4 реальної допомоги. Ви можете зібратися в групу активних молодих людей, поформуватися по напрямках і писати по кілька тисяч листів».

По той бік екрану, з іншого континенту зі студентами говорив чилійський архітектор Крістіан Віттіг. Наразі  він допомагає Irpin Reconstruction Summit в роботі над проєктами відновлення міста. І не тільки.

Крістіан Віттіг, архітектор:

«Ми наразі працюємо над меморіалами у пам’ять про цивільних жертв, які загинули в Ірпені та від жахливої різанини в Бучі. Це те, що ми можемо зробити. І ви можете долучатися! Свіжі, вільні, спонтанні – це про студентів. Ви повинні бути рушієм!».

Своїм досвідом допомоги місту також поділилися представники молодіжних рад. А проєктна менеджерка Irpin Reconstruction Summit, радниця міського голови Дарина Катькало пригадала, як починався проєкт зі сталого розвитку міст, і які задачі стоять перед ним сьогодні.

Дарина Катькало, радниця Ірпінського міського голови, проєктна менеджерка «Irpin Reconstruction Summit»:

«На сьогоднішній день, коли вже пройшов рік, ми маємо чіткий план, ми знаємо куди ми йдемо, ми розуміємо, що повинні залучити якомога більшу кількість учасників, у тому числі молодь, до цього процесу».

Дмитро Серебрянський, в.о. ректора Державного податкового університету:

«Це по факту нова сторінка в історії і міста і університету. І кожен  з нас може бути учасником цієї суперпозитивної і класної історії, як для себе, так і для суспільного значення».

Іван, студент Державного податкового університету:

«Сьогоднішній захід, він доводить те, що молодь небайдужа, молодь – це рушійна сила нашої держави. Ми дуже дякуємо, що Державний податковий університет буде долучений до Irpin Reconstruction Summit і будемо співпрацювати з даною організацією».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.