Ірпінська держсанепідемслужба: «Заборонити купатися ми не можемо, але не рекомендуємо»

У спекотну літню погоду  так і хочеться позасмагати на сонечку і пірнути в прохолодну воду озера чи річки. Та зовсім не хочеться ризикувати своїм здоров’ям  і страждати від висипання, алергії чи ще чогось гіршого через забрудненість води. Де ж можна безпечно відпочити на пляжі у нашому регіоні? З цим питанням ми звернулися до начальника Ірпінського міжрайонного управління держсанепідем служби у Київській області Савчук Галини Євгенівни, що обслуговує м. Ірпінь, м. Буча, Гостомель, Ворзель та Коцюбинське.

Її відповідь була неочікуваною: «Згідно даних лабораторних досліджень якість води відповідає усім нормам. В жодній водоймі нашого регіону не виявлено перевищень відповідних показників, що свідчили б про можливість шкоди здоров’ю відпочиваючих. Проте пляж повинен мати офіційний паспорт, який стверджує його повну безпеку для відпочиваючих. Основні вимоги отримання такого паспорту стосуються не тільки якості води, а й організації рятувальних постів, обов’язкових обмежувальних буйків, табличок і стендів з правилами поведінки на воді. На жаль, в Ірпінському регіоні немає жодного такого пляжу. Заборонити купатися ми не можемо, але не рекомендуємо, особливо, якщо врахувати напружену ситуацію щодо захворювання на лептоспізор у Київській області».

Нагадаємо, що не варто купатися в незнайомому місці, стрибати з берега чи імпровізованої гірки, ні в якому разі не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння. Особливо стежте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана.

Маленька порада: прикріпіть до плавок шпильку, якщо судома зведе руку чи ногу, вона допоможе відновити еластичність м’язів.

11

Bookmark the permalink.

Comments are closed.