Ірпінські рятувальники відвідали урочистості з нагоди 150-річчя пожежної служби Борни

Рятувальники з Ірпінського відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Ляхевич і Віталій Фареник відвідали урочистості з нагоди 150-річчя пожежної служби німецького міста-побратима Борни. Про це розповіла радник Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима, повідомляє Інформаційне агентство ITV.

“Добровільна пожежна частина нашого міста-побратима Борни святкує 150-ту річницю! Вітання пожежникам Борни від Ірпеня передали на урочистому відкритті святкувань наші рятувальники Олег Ляхевич та Віталій Фареник”, – зазначила Сулима на своїй сторінці у соцмережі.

Оксана Сулима додала, що вже у жовтні цього року стартує новий проект між Ірпенем і Борною, який повязаний із створенням добровільної пожежної частини в нашому місті.

До слова, українсько-німецький проект зі створення в Ірпені добровільної пожежної дружини є продовженням минулорічного, в рамках якого пожежники з Ірпеня та Борни обмінялися візитами, ознайомилися з особливостями систем пожежної безпеки в Німеччині й Україні та провели стажування.

Реалізація проекту має розпочатися промо-кампанією з набору охочих вступити до дружини. Відібрані кандидати пройдуть професійні курси в навчально-тренувальному центрі ДСНС, які триватимуть, щонайменше, три тижні. З 25 жовтня до 2 листопада в Ірпені перебуватиме група німецьких пожежників, які теж проведуть для ірпінців навчальні семінари та практичні заняття. Далі 10 найкращих добровольців поїдуть на тижневе стажування в Борну. Після закінчення проекту будуть усі передумови для створення добровільної пожежної дружини в Ірпені.

Набір добровольців не обмежиться одним-двома тижнями – він триватиме постійно. У планах, зокрема, – створення добровільних пожежних формувань у тій частині Ірпеня, яка відділена від центру міста залізницею, а також у Михайлівці-Рубежівці. 

Добровольців планують залучати, насамперед, до роботи, спрямованої на запобігання пожежам, до локалізації й гасіння загорянь у природних екосистемах – наприклад, у лісах, або коли горить торф у заплаві ріки. Крім того, вогнеборці-волонтери допомагатимуть професійним рятувальникам у боротьбі з пожежами вищого класу складності. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.