Ірпінські муніципали знайомилися з роботою вінницьких колег

27 лютого делегація з Ірпеня у складі начальника управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Сергія Канюри, та представників Муніципальної варти відвідали Вінницьку міську раду і ознайомилися з роботою КП “Муніципальна варта” ВМР.

В ході зустрічі представники ірпінської делегації ознайомились з роботою створеного у 2017 році “ситуаційного центру”. “Це очі міста, в якому чергують не тільки представники Муніципальної варти, а й Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, з налагодженою взаємодією між ними, та вінницькими комунальними службами. Дізналися за якими принципами побудована система інтелектуального відеоспостереження, програмним забезпеченням та технічним вимогам для неї, яким чином відслідковуються автомобілі порушників правил дорожнього руху тощо. Щоденно прес-секретар ситуаційного центру інформує вінничан про надзвичайні ситуації в місті та реагування на них, розміщуючи власні випуски новин на YouTube каналі та в соцмережах”, – розповіли представники Муніципальної варти Ірпеня.

Відвідавши Муніципальну варту м. Вінниця, представники Ірпеня ознайомились зі структурою, відділами, напрямками діяльності підприємства, та його фінансуванням. “Будемо відверті — їх рівень оснащенності нас приємно вразив, проте це й не дивно, адже вінницька варта є однією з перших створених в Україні муніципальних варт. І ми впевнені що обрали вірний шлях, адже багато зі зробленого нами є і у вінницьких колег, ми розвиваємось послідовно, проходячи ті самі етапи вдосконалення”, – додали муніципали. 

Також делегація завітала до “Цілодобової варти” — структурного підрозділу Виконавчого комітету ВМР. ​Це відділ оперативного реагування, на який покладено функції прийому і забезпечення розгляду та швидкого вжиття відповідних заходів на звернення громадян, на аварійні та надзвичайні ситуації по місту а також про хід їх усунення. Дана диспетчерська служба узагальнює інформацію що надходить від всіх структурних підрозділів, комунальних підприємств, установ та організацій різних форм власності, які пов’язані з забезпеченням життєдіяльності міста, та постійно з ними взаємодіє. Спеціальне програмне забезпечення відслідковує звернення та реагування на них, тому жодне звернення не залишається без відпрацювання.

Важлимим елементом є міська система централізованого оповіщення європейського зразка — у випадку надзвичайного стану розгортається штаб та 16 точок оповіщення, які можуть передавати інформацію за допомогою звуку, та розсилкою повідомлень. Для відправки повідомлень можна обрати окремий район, і всіма операторами мобільного зв’язку будуть надіслані смс-повідомлення про небезпеку, або з іншою екстреною інформацією жителям конкретного району. 

Крім цього, делегація завітала до кімнати новоствореного відділу паркування, інспектори якого працюватимуть по всій Вінниці і виноситимуть постанови про адміністративні правопорушення. Законодавство дозволяє виконувати цю функцію навіть без присутності водія. Вони визначатимуть вид порушення, робитимуть 2 фотографії з прив’язкою до геолокації та виписуватимуть повідомлення про адмінправопорушення. Далі повідомлення друкуватимуть на мобільному принтері та залишатимуть на склі автомобіля, також інформацію про штраф в паперовому виді надсилатимуть рекомендованим листом власнику авто за місцем реєстрації.

Нагадаємо, це вже не перший візит представників ірпінської Муніципальної варти до Вінниці. У 2018 році відбулася робоча поїздка керівника “Муніципальної варти” Миколи Ковальчука до вінницьких колег.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.