Ірпінська служба захисту та лікування тварин за 2019 рік допомогла понад 1000 тваринам

За 2019 рік згідно з договорами з ветеринарними лікарнями та актами-прийому передачі відділом «Служба захисту та лікування тварин» КП «Управління благоустрою міста» ІМР допомогли понад 1000 тваринам.

Як відомо, була надана така допомога:

  • простерилізовано: кішок та котів – 340 штук, собак-118;
  • надано екстрену медичну допомогу – 388 тваринам;
  • вакциновано від сказу – 404 тварини;
  • прилаштовано в родини біля 200 тварин;
  • повернуто біля 100 загублених тварин до господарів та створено їх реєстр.

В тому числі відділом приймались на лікування та опіку дикі птахи та дикі звірі з території міста.


“Ми працювали майже без вихідних, щодня відділом опрацьовуються десятки дзвінків, здійснюються виїзди по всьому місту в будь-який час доби.Проводилось багато акцій з прилаштування тварин, брались участі у сюжетах всеукраїнських каналів, здійснювались робочі візити по всій країні для отримання досвіду.В цілому такі об’єми роботи виконані всього трьома людьми та за підтримки групи волонтерів –вагомий результат. З величезною гордістю ми сміливо серед міст з таким населенням перші! Ми показали дуже високий результат , будемо старатись надалі тримати таку ж планку!”,- розповіли  працівники служби.

На сьогоднішній день розпочато будівництво центру «Стерилізації та адопції» по вул. Покровська,  де буде обладнано карантинний майданчик, ізолятор та тимчасову перетримку для чотирилапих. 

“Протягом року розроблялись нові правила поводження з тваринами, які в цьому році стануть запорукою успіху в роботі відділу та нададуть нові можливості. Ми прагнемо, щоб кожна тварина мала чіп, та могла легко ідентифікуватись. За чей час було стільки історій та знайомств, що тягне на 10 книг! Ми вдячні за допомогу всім і кожному! Особливо Степану Ткачівському за його золоті руки!”,- додали працівники служби.


Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.