Ірпінь відзначає День Європи

Сьогодні в Ірпені відзначають День Європи. З нагоди свята на Центральній площі Ірпеня замайорів прапор Європейського союзу, який розгорнули кращі представники учнівського самоврядування. Про це розповів ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

За словами мера, для Ірпеня це не просто офіційна дата в календарі. Протягом двох років у місті відновили давно втрачене партнерство з німецьким містом Борна.  Розпочалася офіційна співпраця з престижними європейськими організаціїя ControlPay, C.R.E.A.M, НЕФКО. Завдяки цьому найкращі школярі і спортсмени сьогодні отримують стипендії, розпочалося будівництво новітнього медичного центру, в 21 комунальному закладі буде проведено всі потрібні енергоефективні заходи. Крім того, ірпінські медики і педагоги їздять для обміну досвідом до Європи, а діти соціальних категорій, завдяки співпраці з європейськими благодійними фондами, щороку відпочивають в Іспанії.

“Хочу зауважити, що жодна європейська компанія не починає співробітництво з українським містом, доки не перевірить його на прозорість управління і відсутність корупції. І це важливо. Приємно бачити, що паралельно із розвитком міста за європейськими стандартами міняється й свідомість громадськості. Це видно зі ставлення мешканців Ірпеня до свого міста, до комунального майна, зрештою, одне до одного”, – заявив Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.