Ірпінь поглиблює співпрацю з американським Мілвокі (відео)

Мер Ірпеня Олександр Маркушин зустрівся у режимі онлайн із мером міста-побратима Мілвокі Кавальє Джонсоном. Вони обговорили план подальшого розвитку співпраці між містами.

Кавальє Джонсон, мер міста Мілвокі:

«Сьогодні Мілвокі, США та люди з усього світу переосмислили сенс патріотизму, бо бачать, як українці захищають свій дім від російського агресора. Будемо намагатися підтримувати ваші ініціативи, особливо ті, які стосуються розвитку молоді в Ірпені».

Мілвокі шукатиме можливості, щоб допомогти збудувати сучасний арт-центр в Ірпені для талановитої молоді. Співкоординаторкою цього процесу буде засновниця благодійної організації «Friends of Be an Angel» Аня Верховська.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Зараз ми закінчуємо проєктну документацію і вона буде допомагати рухати разом з мером Мілвокі зустріч з бізнесом. І ми приїдемо обов’язково на презентацію і розповімо скільки це коштує, скільки буде дітей навчатися, за який час можна це збудувати. Я впевнений, ми зберемо кошти на це».

Вже у липні Мілвокі передасть Ірпеню інтернет-обладнання для освітніх закладів. Крім того, у місті-побратимі проведуть благодійний велопробіг, де планують організувати збір коштів на відбудову Ірпеня. А ще у Мілвокському аеропорту на місці, де десятиліттями була мозаїчна фреска присвячена Санкт-Петербургу, з’явиться куточок на честь Ірпеня.

Аня Верховська, засновниця благодійної організації «Friendsofbeabangel»:

«Коли почалася війна, місто Мілвокі повністю закрило цю стіну. І зараз в аеропорту Мілвокі просто біла стіна. Мер Маркушин запропонував меру Джонсону, щоб цю стіну зробили на честь міста-героя Ірпеня. Щоб всі ті люди, які живуть у Мілвокі, а це близько 2,5 мільйонів людей, а також всі ті люди, які приїжджають і виїжджають, знали про місто-герой Ірпінь».

Нагадаємо, співпраця Ірпеня з американським Мілвокі розпочалася у 2018 році. Угоду про співпрацю підписали тодішні очільники міст — Володимир Карплюк і Том Баррет. Тоді Мілвокі стало першим американським містом, підтримкою якого заручився Ірпінь.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.