Лауреат премії «Унітаз року» намагається дискредитувати національний конкурс “Нові лідери”

Скандальновідома колишня журналістка Ірина Федорів намагається дискредитувати національний телепроект “Нові лідери”. Використовуючи притаманні їй маніпуляцію, перекручування фактів та чорний піар, Федорів розповсюджує неправдиву інформацію про проект та її учасників.

Інформація про те, що учасники проекту начебто змушують виборців голосувати, днями з’явилася на сайті Ірини Федорів “Громада Приірпіння”. У тиску на виборців Федорів зокрема звинувачує учасницю від Ірпеня – Анастасію Попсуй. Як підтвердження своїх слів екс-журналістка наводить фото оголошення з Ірпінської школи мистецтв, де викладачів та батьків просять підтримати учасника проекту. Жодного доказу прямого тиску чи примусу у публікації Ірини Федорів немає.

Те, що учасниця проекту Анастасія Попсуй не порушує правила, доводять положення з правил “Нових лідерів”. Там чітко вказано, що кожен учасник має право проводити активну агітаційну кампанію.

“Агітаційна кампанія – здійснення Учасником будь – якої діяльності для популяризації своєї Програми та спонукання осіб, які відповідно до цих правил можуть бути Виборцями взяти участь у Проекті, зареєструватися на Сайті як Виборці та проголосувати за певного Учасника, його Програму”, – зазначено на офіційному сайті проекту.

Слід зазначити, що організатори проекту ретельно слідкують за доброчесністю учасників та ходом голосування і перевіряють усіх, у кого активно зростає кількість голосів. За порушення правил з проекту уже дискваліфіковано трьох учасників.

“Команда проекту здійснює перевірку виборців методом випадкової вибірки, телефонуючи їм та уточнюючи в ході особистого спілкування, чи користувач (користувачка) дійсно реєструвався (реєструвалася) на сайті, чи пам‘ятає, за кого голосував (голосувала)”, – йдеться у заяві щодо надійності та безпеки онлайн-голосування.

Проект Анастасії Попсуй “Школа геніїв” активно підтримують виборці і він є лідером громадського голосування. Тривала перевірка голосів організаторами та не виявлення порушень підтверджує, що Анастасія Попсуй проводить чесну агітаційну кампанію у рамках правил проекту і її підтримують люди.

Що ж до Ірини Федорів, то її публікації ще раз доводять наскільки заслужено вона увійшла до ТОП-5 українських журналістів, які зганьбили професію, та стала лауреатом журналістської антипремії «Унітаз року». На думку авторів антипремії Федорів постійно використовує статус журналіста для маніпуляції громадською думкою і досягнення власних сумнівних політичних і фінансових цілей.

Крім цього, Ірина Федорів внесла неправдиві дані до своєї декларації, де вказала, що 31 грудня 2017 року придбала квартиру під Києвом (смт. Коцюбинське) за 59 доларів США (1617 грн) за метр квадратний. Вказана вартість нерухомості не відповідає ринковій і, швидше за все, застосовувалася з метою ухилення від сплати податків. Федорів сама визнала цей факт після ого, як його викрили національні ЗМІ.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.