Іра Ніколенко: Скандал Карплюку на руку

Кілька днів тому на сайті http://chesno.org з’явився матеріал, який без перебільшення порвав соціальні мережі. Чого гріха таїти – любимо ми порахувати чужі гроші та позазирати в декларації політиків.

Давайте на холодно голову дещо проаналізуємо: натиснемо там же «всі записи за тегом #Ірпінь», та помітимо одну дивовижну річ – ніхто не цікавився нашим містом до 12 травня, а потім авторку матеріалів Ірину Федорів раптово прорвало – 4 статті за 4 дні, та все про одне й теж. Пані Федорів – депутат селищної ради Коцюбинського – давній опонент Карплюка. У своїх публікаціях вона послідовно та безапеляційно називає його то кумом екс-регіонала, то протеже Петра Мельника. Вже більше 10 років пройшло, як Карплюк був лідером студентського парламенту (тоді ще Податкової академії), і до Мельника має зараз таке відношення, як Україна до проблем полінезійців. Депутатка-стратег позиціонує себе як борця за правду і чесність, але в цій боротьбі не гребує цю правду перекручувати. Про Карплюка вона пише суцільний негатив, але жодного разу не згадала про реальні позитиви, які почалися в Ірпені після того, як він став мером. Вона називає «Нові обличчя» колишніми регіоналами, але прекрасно знає, що два заступники міського голови – це люди з Майдану, а сам мер організаційно підтримував революційні події в Приірпінні…

Для того, щоб спричинити вереск серед народу, Ірина Федорів зробила всього нічого – витягнула стару декларацію міського голови, надрукувати її і поойкала. Далі люди зробили все самі – як вірус рознесли «сенсацію» по інтернету.

Та невже хтось із мешканців Ірпеня сумнівався, що Володимир Карплюк небідна людина? – Не перший рік же його всі знають! Карплюк до мерства вів будівельний бізнес у Бучі – будував житло європейського рівня. Так що ж тоді спричинило ефект бомби-гранати? Усе досить просто: ніхто не очікував, що він чесно заповнить цю багатостраждальну декларацію. Ну, не прийнято так у нас, щоб політики через кому перераховували все, що мають.

То що ж краще: чесно декларувати, і викликати обурене «щобнамтакжити!», чи не порушувати стару добру українську традицію і, як усі нормальні політики, переписувати доходи і власність на родичів та знайомих?

Ми боролися за переосмислення, звільнення від старих форм і пошуку нових. І жити по-новому – це чесно заповнювати декларацію. Кожен же з нас розуміє, що в політиці – люди заможні, починаючи з Президента. Але не кожен з нас готовий адекватно сприймати цей факт.

Припустимо, до влади прийшла бідна людина. Сидить вона і чекає виділення бюджету на своє місто, щоб потім не знати, як звести кінці з кінцями, не мати змоги допомагати, не мати можливості щось планувати і впроваджувати, бо ЦІЛКОМ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД БЮДЖЕТУ. Це, як в тому фільмі: щоб ти жив на одну зарплату! Не дай Бог! Перевага такого мера, як Карплюк, у тому, що його не купиш сотнею, тисячею чи мільйоном. Все це у нього є. Питання грошей перед ним не стоїть і це вже очевидно. Грошову вершину для себе він уже підкорив. Наступна вершина – показати всій країні, що з захламленого Ірпеня за кілька років можна зробити класне європейське місто.

Якщо людина була успішним підприємцем, зробила собі капітал, то це тільки свідчить про те, що вона вміє будувати роботу на окремо взятому об’єкті так, щоб мати позитивний ефект, тобто ця людина – гарний менеджер і керівник. Мер Ірпеня неодноразово говорив людям, що ту чи іншу проблему в місті вирішує за власні кошти. І кому це не подобалося?

Як написав Володимир Карплюк у своєму блозі на сайті LB.ua: «Своїм особистим прикладом хочу закликати українських чиновників різного рівня не приховувати свої доходи, бути відкритими і чесними, платити податки, тим більше – у такий складний для України час. Усі, хто записує майно на своїх родичів чи помічників або не відображає фактичну власність, – назавжди стануть політичним минулим української історії”.

Дискусія продовжиться, але вже на всеукраїнському рівні. Ті, хто хотіли зробити негативний скандал для Карплюка, зробили йому послугу. Зараз вся увага на ньому, за нашою інформацією, вже кілька телеканалів записалися на коментарі. Сьогодні ввечері міський голова буде на телеканалі Інтер, де йому задаватимуть «скандальне і страшне питання» про 67 квартир. Так, мер Ірпеня підійматиме на загальнодержавному рівні дуже важливу тему: скільки вже можна жити по-одному, а декларувати по-іншому.

P.S. Ви бачили декларацію Президента, до речі?

Головний редактор
«Правди Ірпеня»
Іра Ніколенко

Bookmark the permalink.

Comments are closed.