Гурт «Друга ріка» відіграв акустичний концерт «ІНША РІКА» в Києві та передав 100 000 гривень на благодійність

+ IMG_3632

8 жовтня гурт «Друга ріка» зіграв благодійний акустичний концерт «ІНША РІКА», перший в Києві від початку повномасштабного вторгнення. Виступ музикантів, крім дотримання зобов’язань перед глядачами, які придбали квитки до 24 лютого, мав на меті зібрати кошти на підтримку діяльності благодійного фонду «Вектор – оптична лабораторія», де безкоштовно ремонтують прилади для ЗСУ.

На концерт були запрошені волонтери і військовослужбовці з родинами. Виступ відбувся у теплій дружній атмосфері. Музиканти зіграли в акустичній версії улюблені всім знайомі пісні «Три хвилини», «Вже не сам», «Фурія», «Секрет», «Так мало тут тебе» та інші, дещо з маловідомого репертуару і свою нову пісню «Чи ти почув». 

«Наче звичайний концерт, яких ми відіграли сотні, але чомусь перед виходом і перші хвилини на сцені я хвилювався так, ніби вперше. Ми проїхали тисячі кілометрів, виступаючи у Європі – знайомились з новою публікою та зустрічались із добре знайомими шанувальниками, але концерт вдома для рідної публіки – надзвичайно важливий і відповідальний момент, який змусив нас хвилюватися. Мабуть, тому що для мене це був своєрідний звітний концерт, як символ повернення та продовження життя. Дякуємо вам за цю хвилюючу мить… Повернення…», — прокоментував концерт фронтмен гурту Валерій Харчишин.

+ IMG_3632
IMG_3520

Перед виступом музиканти оголосили про збір коштів на своїх сторінках у соцмережах. Зробити донат також була можливість у відвідувачів концерту і готівкою, для цього перед входом у зал була розташована спеціальна скринька, або скориставшись QR-кодом. Загальна сума, яку гурт передав у БФ «Вектор – оптична лабораторія» – 100 000 грн, вона складається із зроблених українцями пожертв та частини коштів з продажу квитків.

«Ми, ті люди, хто безпосередньо не бере участі в бойових діях, та маємо найважливішу задачу – посилювати нашу армію в тій сфері, де ми є спеціалістами. Підтримка армії діячами культури та мистецтв надважлива і доводить, що у своїй боротьбі українці єдині. На отримані від гурту «Друга Ріка» гроші ми відремонтуємо військові оптичні прилади на суму понад $30 000 і відправимо їх на фронт. Справні тепловізори, прилади нічного бачення та інші оптичні пристрої допоможуть нашим воїнам зберегти життя на полі бою, а значить, користь від нашої роботи буде безсумнівною», розповів військовий волонтер, засновник «Вектор – Оптична лабораторія» Ігор Федірко.

+ IMG_3690
+ IMG_3442
IMG_3606
Фото Ірена Скуратовська

Благодійний фонд «Вектор – оптична лабораторія» проводить дороговартісні ремонти за кошти благодійників по запиту від військовослужбовців. Їхня діяльність триває вже більше 7-ми років. Маючи великий досвід роботи з оптикою та розуміння, через які помилки найчастіше робляться під час використанні приладів, керівниками лабораторії започатковано військову школу «Боривітер». В ній проводиться безкоштовна підготовка військовослужбовців, які найближчим часом мають бути дислоковані у місця ведення бойових дій. 

«Друга ріка» планує продовжити відвідувати міста України з благодійним туром «ІНША РІКА» та збирати кошти для підтримки ЗСУ, графік концертів наразі складається і буде анонсований згодом.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.