ГО «УААСП» оголосила про співпрацю з Atlas Festival та PMK Event Agency 

IMG_8039

Організація колективного управління «Українська Агенція з Авторських та Суміжних Прав» (ГО «УААСП») оголосила про початок співпраці з концертною агенцією PMK Event Agency та одним з найбільших фестивалів Східної Європи Atlas. Відтепер ГО «УААСП» надаватиме ліцензію на публічне використання музичних творів на всі події, які організовуватиме PMK Event Agency. 

1

Співзасновник концертної агенції PMK Event Agency, генеральний директор і засновник Atlas Festival Дмитро Сидоренко прокоментував початок співпраці: «Ми прагнемо змінювати та розвивати українську музичну індустрію, і справедлива виплата роялті має бути однією з головних цілей. Потужний музичний ринок буде існувати тільки тоді, коли всі зможуть працювати відкрито, в межах чинного законодавства. Це можливо здійснити, у тому числі, завдяки ліцензуванню публічного виконання, тобто будь-яких видовищ та публічних виступів, що підлягають до застосування визначеної процедури, відповідно до закону і затверджених тарифів.

Ми, як організатори, маємо вибудовувати взаємини не тільки з виконавцем, але й з авторами та іншими учасниками творчого процесу, і це мають бути прозорі відносини, засновані на взаємоповазі та розумінні між усіма учасниками ринку».

20190711-DSC_1483

Першими заходами, на які ГО «УААСП» надала дозвіл на використання обʼєктів авторського права для PMK Event Agency, символічно, стали концерти гурту «Друга Ріка» в рамках благодійного туру «ІНША РІКА». 

«Дякуємо PMK Event Agency за вибір європейського підходу в організації заходів!  Сподіваємося, наша кооперація стане прикладом для локальних концертних промоутерів. А також для гастролюючих українських артистів та їхнього менеджменту, які зрозуміють важливість обговорення з організатором такого пункту як “ліцензування концерту”», – зазначили на сайті ГО «УААСП». 

Ця співпраця є важливим кроком у наближенні сфери колективного управління в Україні до європейських стандартів. Генеральний директор ГО «УААСП» та лідер гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин коментує необхідність запровадження культури сплати роялті серед локальних промоутерів:

«Ліцензування публічного виконання має стати нормою в українському суспільстві. Існує багато авторів, які не є виконавцями і жодного разу не були на сцені, а працюють виключно, як композитори/сонграйтери, і це є їхньою роботою, за яку вони мають отримувати справедливу винагороду. Не всі музиканти, які належать до категорії «ТОП» – автори своїх пісень. Частина з них виконує чужі твори. Раніше ліцензування таких виступів майже не проводилось в Україні. Це теж певна зневага до творчості автора. Так не має бути. Тому ми прагнемо запровадити культуру сплати роялті серед промоутерів, як і за кордоном, де всі публічні виступи, без виключення, ліцензуються, а автори, пісні яких виконуються на концертах або на будь-яких публічних подіях, отримують за це авторську винагороду.

1 (1)

Також, нещодавно ГО «УААСП» оголосила про початок співпраці з рестораном «100 років тому вперед» та бістро «Інші» відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка та підприємиці Інни Поперешнюк, та повідомили про підписання угоди з культовим баром столиці – «БарменДиктат».

ДОВІДКА:

PMK Event Agency понад 16 років займається організацією концертів та турів закордонних й українських артистів. За час свого існування вони провели понад 2500 успішних заходів, зокрема найвідоміший фестиваль у Східній Європі – Atlas Weekend.

Atlas Festival – один з найбільших фестивалей Східної Європи, який традиційно проводиться в липні у Києві. На сценах фестивалю у різні роки виступали такі артисти, як: The Prodigy, Kasabian, The Chemical Brothers, LP, The Chainsmokers, Black Eyed Peas, Three Days Grace, Apocalyptica, «Океан Ельзи», Тіна Кароль  та інші.

ГО «УААСП» – перша та єдина в Україні організація колективного управління (ОКУ) авторськими правами на музичні та драматичні твори, визнана світовим товариством авторів CISAC та є повноцінним членом глобальної конфедерації. Завданням агенції є: збір, розподіл і виплата авторської винагороди для митців України та світу, а також юридичний захист інтересів авторів. Каталог організації на сьогодні налічує понад 4000 українських авторів та десятки тисяч їхніх творів, а також майже весь світовий репертуар, що налічує понад 100 мільйонів творів.

Сторінки ГО «УААСП»:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.