Google присвятив свій дудл Незнайку

Сьогодні виповнюється 110 років з дня народження видатного дитячого письменника, ірпінця Миколи Носова. Пошукова мережа Google присвятила цій події дудл, на якому письменник зображений поруч зі своїм знаменитим персонажем Незнайком. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Микола Носов народився 1908 року в Києві, але все своє дитинство та юність прожив у Ірпені. Тут працював на цегельному заводі, тут написав свої перші твори. І до сьогодні в Ірпені є та сама вулиця Квіткова, яку письменник так яскраво змалював у легендарних пригодах Незнайка. У своїй останній книзі «Таємниця на дні колодязя» Микола Носов згадує Ірпінь – описує місто в період Першої світової війни.

Читайте також: ЦЕ ІРПІНЬ: Батько Незнайки Микола Носов

“Символічно, що саме напередодні ювілею Носова в Ірпені з’явився парк Незнайка та мурал, присвячений цьому всесвітньовідомому герою. Попереду два вихідні. Тому давайте знайдемо книги про пригоди цього легендарного коротуна і прочитаємо їх дітям, вшановуючи пам’ять і талант Миколи Носова”, – зазначив Карплюк.

Читайте також: Незнайко родом з Ірпеня!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.