Герою України Олександру Галуненку – 70

У перший день весни в мерії привітали Почесного громадянина Ірпеня Олександра Васильовича Галуненка з 70-річчям. Ювіляру вручили квіти та нагрудний знак “За заслуги у розвитку Ірпеня”.

IMG_5370

“Сьогодні святкує свій 70-річний ювілей Почесний громадянин міста Ірпеня, Заслужений льотчик-випробувач, Герой України Галуненко Олександр Васильович – людина, що пілотувала «Мрію», чиє ім’я занесено до Книги рекордів Гіннеса, – написав на власній сторінці у Фейсбук перший заступник міського голови Дмитро Христюк. – Понад 30 років свого життя Олександр Васильович присвятив праці на АНТК ім. Антонова, тому й не дивно, що колектив цього підприємства він вважає своєю другою сім’єю. А наше місто любить по-своєму, бо тут він жив у молоді роки, опікувався його проблемами на рівні області й країни, працюючи депутатом”.

IMG_5425

Довідка “Правди Ірпеня”.

IMG_5417

Олександр Васильович Галуненко – Почесний громадянин міста Ірпеня (2009).

Народився 1 березня 1946 року в селі Троїцьке Запорізької області. Закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків у 1968 році пілотом-інженером. Випускник Ленінградського інституту авіаційного приладобудування (1974) та Школи льотчиків-випробувачів. За встановлення 110 світових авіаційних рекордів в одному польоті на Ан-225 «Мрія» його ім’я вписано у 1991 році у Книгу рекордів Гіннесса. Він 263-разовий рекордсмен світу з літакового спорту.

Заслужений працівник транспорту України, кандидат технічних наук, професор кафедри безпеки польотів Кіровоградської льотної академії НАУ. Нагороджений орденами Пошани, «За заслуги» III ступеня та іншими нагородами.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.