Форбс цитує Карплюка

Вчорашня ситуація щодо захоплення Ірпінської міськради розлетілася Інтернетом досить швидко.  Про замовний характер обшуку місцевої ради повідомляється на сайті “Forbes”.

На думку мера Ірпеня Володимира Карплюка, замовником обшуку в міськраді Ірпеня є екс-заступник колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Олександр Луцький.

13350367_10153916489559475_8704542004221350141_o

Як повідомив Карплюк, він знав, що буде обшук і прокуратура буде шукати документи по земельній ділянці в Ірпені розміром 15 га. Це ділянка в центрі міста і знаходиться у комунальній власності Ірпеня. “Кілька місяців тому до мене звернувся скандально відомий екс-депутат Київської міської ради і екс-заступник із земельних питань мера Києва Леоніда Черновецького ‒ Луцький Олександр Юхимович. Він запропонував мені взяти участь у комерційному проекті з метою багатоповерхової забудови земельної ділянки в Ірпені по вулиці Соборна розміром 15 га. Я відповів йому однозначно відмовою. Після цього з боку Луцького почалися системні залякування мене і членів моєї команди, перш за все, це були погрози розправи руками прокуратури Київської області. Як бачимо, 16 червня прокуратура області прийшла з обшуком до міськради», ‒ розповів Ірпінський міський голова.

Тепер вся надія на Генерального прокурора Юрія Луценка, який теж свого часу відчував політичний тиск. “Звертаю увагу генпрокурора на те, що прокурор Київської області Євген Бондаренко у своїй діяльності керується не чинним законодавством, а командою від Олександра Луцького «рвати мера Карплюка» з метою «віджиму» і подальшої забудови 15 гектарів в центрі Ірпеня», ‒ зазначив мер міста.

Мер Ірпеня додав, що в разі продовження тиску на місцеве самоврядування з метою земельного дерибану, громада міста Ірпінь та політична партія «Нові Обличчя» розпочнуть безстрокову акцію протесту, метою якої буде притягнення Олександра Луцького до кримінальної відповідальності за дерибан столичної землі і наведення порядку в керівному складі прокуратури Київської області.

Нагадаємо, що 16 червня в адміністративне приміщення Ірпінської міської ради увірвалися озброєні люди в масках, які прикривалися рішенням Печерського суду. Подібні «маски-шоу» обіцяв у численних погроз на адресу влади Ірпеня Олександр Луцький ‒ екс-заступник мера Києва Леоніда Черновецького.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.