Фонд відновлення Ірпеня опублікував нову відеоісторію ірпінців, які залишились без житла

Фонд відновлення Ірпеня презентував історію ірпінської сім’ї Козир, яка під час бойових дій втратила власну квартиру, що у будинку на вулиці Северинській, 162.

Історію родини розповіла Віра Іванівна. У квартирі вона жила разом із чоловіком.

«Тут пройшла наша молодість, тут росла наша дитина, росли наші внуки. Це наша історія, наше життя», — розповідає Віра Іванівна про родинну оселю.

У їхній будинок неодноразово влучали російські снаряди через що сталася пожежа, всі конструкції були пошкодженні.

Ще більш трагічна історія у 93-річної мами Віри Іванівни. Вона пережила Другу світову війну і знищення її рідного села, трагедію на Чорнобильській АЕС та переселення до нової домівки і зараз вона також залишилася без житла — її квартира вигоріла вщент.

«Експертна комісія прийняла рішення про демонтаж будинку. Будинок, де була квартира матері Віри Іванівни, також постраждав і вже знесений. Тож всі вони залишилися без даху над головою. У родині – всі пенсіонери і не мають можливості відбудувати чи придбати житло. Родина потребує допомоги», — написав співзасновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк.

Допомогти можна ТУТ, відправивши переказ з приміткою «Родині Козир».

Нагадаємо, Фонд відновлення Ірпеня розповідає історії зруйнованих будинків в місті, щоб залучити допомогу на їхню відбудову. Зокрема, нещодавно вони опублікували відеоісторію знищеної оселі родини Ракул.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.