Дитсадок «Рута» в Ірпені завершує тестовий режим роботи (відео)

8:30 ранку. Чотирирічна Саша поспішає у дитсадок «Рута» в Ірпені. Сучасний, яскравий, майже казковий. Дивлячись на нього зараз, складно повірити, що ще пів року тому він виглядав як руїна. 4,5 тисячі квадратних метрів звели майже з нуля.

Саша, вихованка дитячого садочка «Рута»:

«Як тобі садочок? – Нормально. А що подобається у садочку? – Іграшки».

А от Сашиному татові подобається усе.

Ярослав, мешканець Ірпеня:

«Все супер, все подобається. Поки що у тестовому режимі, але я надіюся, що скоро все буде добре і будемо ходити на цілий день».

Дитсадок «Рута» вже із наступного тижня запрацює у повноцінному режимі.

Любов Шостак, заступниця начальника Управління освіти і науки ІМР:

«На сьогодні маленькі вихованці відвідують садочок у тестовому режимі. А з понеділка вже повноцінно буде функціонувати заклад. Він уже скучив за повноцінним перебуванням діток з 8-ї до 17-ї».

Зараз малюки приходять на 4 години. Адаптуються, навчаються та граються.

Марина, вихователька дитячого садочка «Рута»:

«Сьогодні прибули нові іграшки, будемо розбирати з ними кухню, веселитися».

А поки вихователі дитсадку займають малечу, кухонні працівники разом із директоркою закладу складають оновлене меню.

Тетяна Мікоян, комірниця дитячого садочка «Рута»:

«Все перераховуємо згідно законодавства, згідно Міністерства охорони здоров’я, щоб у дітей було здорове харчування. Менше цукру, більше овочів! Стараємося».

Для дітей готуватимуть на цій великій, сучасній кухні. Тут є все необхідне обладнання, щоб страви були не лише смачними, а й корисними.

Ксенія Катрич, директорка дитячого садочка «Рута»:

«У параконвектоматі готуються страви на пару. Дуже швидко, тут 10 секцій. Допомагає нам охопити максимальну кількість дітей».

Дитсадок «Рута» розрахованийна понад 300 малюків. До війни тут навчалося значно менше. Тому що садочок був двоповерховим.

Після деокупації Ірпеня він був зруйнований на 70 %. Але на допомогу ірпінцям прийшов уряд Литви. І садочок не просто відбудували, а добудували третій поверх із зручностями, яких тут раніше не було. Це – ліфт, вантажопідіймач та головне – надійне і велике укриття.

До речі, до війни цей садочок називався «Радість». Його перейменували на знак вдячності литовському народові. Рута – це неофіційний символ Литви.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.