Дитсадок «Джерельце» в Ірпені стане енергонезалежним (відео)

Вже в середині лютого Ірпінський дитсадок «Джерельце» стане енергетично незалежним. Бо працюватиме від сонячної електростанції. Її дошкільний заклад отримає завдяки Всесвітній та Українській вітроенергетичним асоціаціям.

Галина Шмідт, віцепрезидентка Всесвітньої вітроенергетичної асоціації, членкиня правління Української вітроенергетичної асоціації:

«Ці сонячні системи були придбані завдяки донатам, які були зроблені і членами Всесвітньої вітроенергетичної асоціації, яку я маю честь тут представляти, а також простими людьми з різних країн світу».

Про співпрацю з Всесвітньою та Українською вітроенергетичним асоціаціями домовилися Ірпінська міська рада та Фонд відновлення Ірпеня. Угоду закріпили відповідним меморандумом.

Дарина Катькало, операційна директорка Фонду відновлення Ірпеня:

«Під час форуму у Варшаві «Rebuild Ukraine», який відбувся в листопаді минулого року, було досягнуто домовленостей. Чому саме було рішення комунікувати й співпрацювати через Фонд? Це значно полегшило процес оформлення документів. А найголовніше – нам вдалося всі кошти до останньої копійки зберегти і витратити безпосередньо на встановлення обладнання. Адже Фонд відновлення Ірпеня – неприбуткова організація».

Дитсадок «Джерельце» стане вже п’ятим об’єктом в Ірпінській громаді, який завдяки Всесвітній та Українській вітроенергетичним асоціаціям обладнають сонячними панелями. Раніше такі отримали: Ірпінський ліцей інноваційних технологій, Ірпінська амбулаторія № 3, а також Михайлівсько-Рубежівська та Козинцівська амбулаторії.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Якщо треба вашим спонсорам, меценатам, хто хоче допомагати, показати вживу як воно працює, ми завжди будемо раді, щоб ви приїжджали до нас. Будь ласка, приїжджайте, показуйте. Це ваша робота».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.