Досвід Ірпеня щодо Громадського бюджету запозичуватимуть на Міжнародному форумі

У жовтні цього року Ірпінь прийматиме Міжнародний форум, присвячений темі Громадського бюджету. І це є визнанням міжнародною спільнотою високого рівня розвитку демократії в Ірпені. Про це повідомив Володимир Карплюк на своїй публічній сторінці у соцмережі. 

“Ще три роки тому вислів “партиципаторний бюджет” лякав переважну більшість людей. І тільки завдяки співпраці з ПАУСІ (Польсько-українська фундація співпраці) нам вдалося потрапити в трійку пілотних міст в Україні для запровадження Громадського бюджету. За цей час обсяг фінансування громадських ініціатив в Ірпені зріс з 1,5 до 2 млн грн. Реалізовано десятки гарних проектів”, – зазначив Карплюк.

Лише цього тижня в Ірпені відкрили нову зону відпочинку з альтанками і великими вуличними шахами у парку “Дубки”, а художники презентували ескіз великого муралу для дев’ятиповерхівки за мотивами пригод Незнайки. Зовсім недавно на вулиці Шевченка з’явилася лавка для закоханих, а в школі №3 облаштували кабінет ЛФК. “І це тільки незначна частина того, що придумали і обрали для фінансування за рахунок міського бюджету самі жителі Ірпеня. Маючи великий досвід в реалізації Громадського бдюжету, наші фахівці вже багато разів виступали в якості експертів з цього питання для різних громад. І готові ділитися своїм досвідом далі”, – підсумував Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.