До Ірпеня прибула чергова благодійна допомога з Іспанії (відео)

Ірпінь вкотре відчуває підтримку сонячної Іспанії. 12-тонну фуру з благодійною допомогою зібрали та відправили в Україну з міста Валенсія. Іспанські доброчинці вже тривалий час співпрацюють з Ірпінською благодійною організацією «Фундація добрих справ». В межах цієї співпраці і налагоджена така дружня підтримка.

Надія Філімонова-Скрипка, голова БО «Фундація добрих справ»:

«Наша організація Juntos por la vida змогла бути учасником гуманітарного проєкту влади Аліканте і за їхні кошти, в рамках цього проєкту придбати продукти харчування для ірпінчан і для іншого населення, постраждалого від війни. І також у цьому проєкті була закладена логістика, оплата самої фури. Це на сьогоднішній час один із самих дороговартісних моментів. Фура коштує дуже, дуже дорого».

Окрім продуктів харчування — ковдри, одяг, засоби гігієни, візочки для людей з особливими потребами, ходунки і багато інших необхідних речей. Іспанці фуру відправили, іспанці її в Ірпені і зустріли. Вже кілька днів тут перебуває група волонтерів із цієї країни. Разом з ірпінцями вони і взялися розвантажувати палети з ящиками.

Клара Арналь, президентка БФ JUNTOS POR LA VIDA:

«Ми з Ірпенем дуже тісно пов’язані. Тому, що дуже багато років ми беремо дітей з Ірпеня в іспанські сім’ї на відпочинок та оздоровлення. І Ірпінь для нас це як друге рідне місто. У нас є дуже тісні зв’язки емоційні і не лише. Фура з гуманітарною допомогою, яку ми привезли тепер — це лише одна із додаткових опцій співпраці».-зазначила президентка іспанського благодійного фонду «JUNTOS POR LA VIDA». Вона також додала, що у лютому 2022 року їхня організація евакуювала до Іспанії понад три тисячі українців.

Надія Філімонова-Скрипка, голова БО «Фундація добрих справ»:

«Вони підтримують різні проєкти ще із Покровської, 2. Робота з дітьми, робота з людьми похилого віку, наш гурток швейний вони постійно підтримують. Це наші партнери з далекого 2015 року».

«Ми й цього разу приїхали, щоб допомогти, бо ми з вами  – частинка цілого»сказав іспанський волонтер Хосе Рамон.

Незважаючи на тяжкий переїзд і холодну погоду іспанці заявили, що відпочивати тут не збираються. Кажуть, навіть в Іспанії не розслабляються Працюють весь рік, щоб допомагати українцям. А відпочиватимуть, вже коли прийде мир в Україну.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.