Діяльність підприємства “Екософт” в Ірпені не становить загрози здоров’ю громадян, – експерти

25 липня в приміщенні Ірпінської міської ради зібралися представники місцевої влади, екологи, мешканці міста та керівництво компанії “Екософт” щодо обговорення питання про отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Мешканці сусіднього з “Екософтом” житлового будинку, що знаходиться за адресою Котляревського 31А, нарікають на недотримання меж санітарної зони та вважають, що підприємство порушує норми на викиди, визначені законодавством.

“Всі ці викиди значно нижчі допустимих санітарних норм. Основна маса викидів  ̶  це вуглекислий газ, що не є шкідливим, а загальний їх обсяг становить 70 тон на рік. Для порівняння, викиди від автотранспорту в Ірпені становлять 33 930 тон на рік”, ̶   зазначив директор операційного департаменту компанії “Екософт” Юрій Чечайлюк.

Незалежний екологічний аудит науково-виробниче об’єднання “Екоальянс” також підтвердив, що діяльність підприємства “Екософт” в Ірпені не становить загрози здоров’ю та життю громадян.

“По жодному показнику не було виявлено перевищення норм. Більше того компанія “Екософт” викидує в десятки, а то й в сотні разів менше забруднюючих речовин, ніж це дозволено нормативно-правовими актами України”, ̶  наголошують експерти.

Нагадаємо, “Екософт” працює на ринку з 1991 року та є провідним виробником систем і фільтрів для очистки води в Україні.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.