Депутати Коцюбинського просять захисту у Верховної Ради

Депутати Коцюбинської селищної ради звернулися до Верховної Ради України та Київської обласної ради з повідомленням про тиск з боку Коцюбинського селищного голови Ольги Матюшиної та низки народних депутатів, які втручаються у роботу селищної ради. Під зверненням підписалося більшість депутатів ради. Про це повідомляють Подробности.

Робота селищної ради паралізована через порушення Ольгою Матюшиної регламенту роботи – удеться у зверненні. Також депутати зазначають, що селищний голова відмовляється відкривати засідання сесії, перевищує свої службові повноваження і займається підробкою службових документів.

З офіційними листами депутати Коцюбинської селищної ради звернулися до голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка, голови Київської обласної ради Ганни Старикової і голови постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та боротьби з корупцією Романа Титикало.
1 2

3

У тексті звернення йдеться, що Коцюбинський селищний голова Ольга Матюшина систематично порушує права депутатів і громади.

«Під час свого головування на сесіях ради відмовляється ставити на голосування пропозиції депутатів селищної ради, мотивуючи це тим, що вона як глава згідно із законом головує і тільки вона має право ініціативи формування питань порядку дня чергової чи позачергової сесії ради», – йдеться у документі.

За словами депутатів, селищний голова намагається залякувати коцюбинчан – приводить на засідання лояльних до себе депутатів Верховної Ради, які без правових підстав втручаються у роботу селищної ради, виривають мікрофон з рук депутатів селищної ради, нав’язують громаді свої позиції і змушують приймати вигідні їм рішення. Депутати селищної ради переконані, що за підвищеною увагою народних депутатів стоять інтереси столичних забудовників, які намагаються приєднати Коцюбинське до Києва і почати масштабну забудову лісів навколо селища.

Також нещодавно стало відомо, що дії Ольги Матюшиної вже розглядають прокуратура і поліція. Наразі відкрито одразу дві кримінальні справи. Перша стосується незаконного аудиту Коцюбинської селищної ради.

Друга – службова фальсифікація офіційного документа, а саме – рішення селищної ради «Про результати виборів Коцюбинської селищної голови та депутатів Коцюбинської селищної ради». Документ нібито прийнятий на першому засіданні 4 листопада минулого року. Однак того дня голосування взагалі не було. Це підтвердили самі депутати і відеозйомка із залу засідань.

Обидві справи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а відеозйомка та незаконно підписане рішення є вагомим речовим доказом.

У зв’язку з цим, депутати Коцюбинської селищної ради просять парламентську комісію та комісію облради визнати дії селищної голови Ольги Матюшиної такими, які не відповідають закону і порушують права депутатів селищної ради, і забезпечити реалізацію законних прав депутатів селищної ради.

Від редакції:

 

Після того, як Правда Ірпеня опублікувала цю новину, републікувавши її з сайту «Подробности», ця новина за дивних обставин зникла з сайту «Подробности». Після цього Народний депутат України Ольга Червакова написала на своїй сторінці у Facebook, що на сайті «Подробности» цієї новини немає: «Новину про те, що коцюбинські депутати просять Верховну Раду захистити їх від селищної голови, ставлять з посиланням на «Подробности». Мало того, що це ще велике питання, кого від кого треба захищати. Так ще й на сайті «Подробностей» жодної новини подібного змісту нема, а гіперпосилання веде просто на головну сторінку сайта».

Редакція «Правди Ірпеня» за допомогою google доводить до відома пані Червакової, що дану новину сайт «Подробности» все ж таки публікував, проте ця новина зникла з сайту «Подробностей».

12784375_10207360400822930_1657034915_n

При цьому, користувач Facebook Михайло Відомий у своєму коментарі до посту Ольги Червакової зазначив наступне: «Ольго… Всі начувані як Ви приїздили на Щусєва і робили з цього приводу скандал… Ольго, Ви виправдовуєте ситуацію особистого впливу… Ви, як ніхто знаєте, що це було, а значить, нічим не відрізняєтеся від Медведчуків-Януковичів…».

Коментуючи зникнення цього матеріалу з сайту «Подробности», Ольга Червакова зазначила наступне: «Якщо припустити, що там був такий матеріал, то це не дивно, що він звідти зник одразу по тому, як редактор побачив на своєму ресурсі відверту проплачену заказуху».

Редакція «Правди Ірпеня» висловлює принципову незгоду з Ольгою Черваковою, і вважає, що наші колеги з сайту «Подробности» не є продажними журналістами. Наші джерела повідомляють, що редакція «Подробностей» видалила цей матеріал із сайту після дзвінка одного із народних депутатів. При цьому, не володіючи серйозною доказовою базою, ми не можемо стверджувати, що цей дзвінок у редакцію «Подробностей» зробила Ольга Червакова. Хоча зовнішній вплив на редакційну політику сайту «Подробности» очевидний.

До редакції «Правди Ірпеня» звернувся користувач Facebook Андрій Мельник, який повідомив редакцію, що відомий український журналіст Світлана Остапа порекомендувала наступне: «Якщо матеріал прибрали, то треба відразу в новині про це повідомляти і додавати доказ того, що така новина справді була. Тоді й у читача буде довіра до такої новини».

Редакція «Правди Ірпеня» дякує пані Остапі за професійну рекомендацію. Для нас важлива довіра читачів, тому ми й опублікували доказ, що саме сайт «Подробности» став першоджерелом даної публікації.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.