Депутат міськради Ірпеня виявився злиднем та безхатченком, – декларація

Депутат Ірпінської міської ради Лаврентій Кухалейшвілі у лютому 2020 року вперше подав декларацію про свої доходи – одразу за 2018 та за 2019 роки. Раніше депутат принципово не декларував своє майно. Подати декларацію Кухалейшвілі був змушений після тиску з боку виборців та громадськості, від яких депутат старанно приховував свої статки.

Лаврентій Кухалейшвілі є депутатом Ірпінської міської ради з 2015 року, втім за жоден рік свого депутатства не подавав декларацію про доходи. Після того, як громада Ірпеня почала висловлювати своє незадоволення, пану Кухалейшвілі все ж таки довелося публічно розповісти про своє майно. І почав він це робити, як і прийнято в середовищі ірпінських “активістів” – “заднім числом”.

Зокрема, 17 лютого 2020 року о 23:49 Кухалейшвілі подав декларацію про доходи за 2018 рік. Тобто, він порушив антикорупційне законодавство і задекларував свої доходи із запізненням на рік.

У декларації за 2018 рік Кухалейшвілі зазначив, що він приватний адвокат і вказав зареєстроване місце проживання – місто Київ. Також він вказав у декларації свою  дружину – Кухалейшвілі Наталію Борисівну.

З декларації випливає, що родина депутата Кухалейшвілі є “бомжацькою” родиною, адже йому не належить жодного будинку чи квартири, у якому б вони проживали. У разі, коли декларант не має власного житла, він згідно закону зобов’язаний вказати право користування нерухомим майном, у якому проживає. Втім, Кухайлешвілі відверто порушив закон і не зробив цього.

При цьому, згідно декларації за 2018 рік, у дружини Лаврентія є ділянка у селищі Ворзель, хоча навряд чи вони проживають прямо на ділянці. Також родині Кухалейшвілі належить аж 7 ділянок у селі Забуяння Макарівського району Київської області.

Крім цього, Лаврентій Кухалейшвілі є власником автомобіля Мітсубіші Аутлендер, який він нібито купив за 112 тисяч гривень.

З декларації за 2018 рік бачимо, що як адвокат він або мінімізує своє доходи з метою ухилення від оподаткування, або його адвокатські послуги не користуються попитом, адже депутат заробив за рік аж… 50 тисяч гривень, тобто, щомісяця заробляв по 4166 грн. Дружина Лаврентія за 2018 рік заробила 18000 грн. Тобто, разом родина Кухалейшвілі заробила за 2018 рік 68000 грн.

Враховуючи, що у родини немає жодних грошових активів, готівкових коштів чи коштів на банківських рахунках, цієї суми їм навряд чи вистачало не лише на харчування і цигарки для Лаврентія, а й на доїзд депутата на сесії Ірпінської міської ради на своєму Мітсубіші.

29 лютого 2020 року о 23:04 Лаврентій подав декларацію про доходи за 2019 рік. У цій декларації він знову вказує, що родина не має жодних грошових активів, готівкових коштів чи коштів на банківських рахунках. Кухалейшвілі декларує, що 2019 року його зарплата склала 20 тисяч гривень, а зарплата його дружини 24 тисячі гривень. Таким чином, родина Кухалейшвілі прожила 2019 рік на 44000 грн, тобто на 3666 гривень щомісяця.

У декларації за 2019 рік Кухалейшвілі зазначає, що його дружина придбала автомобіль Хундай 2014 року випуску за 160 000 гривень, хоча таких дешевих автомобілів, як у Лаврентія та його дружини на автомобільному ринку просто не існує.

Нагадаємо, що Лаврентій Кухалейшвілі є сином скандального судді Шевченківського районного суду Юрія Кухалейшвілі, який свого часу своїм неправомірним рішенням заборонив Конституційному суду України розглядати конституційні подання.

Крім цього, Лаврентій Кухалейшвілі був затриманий СБУ під час отримання хабаря за вирішення земельних питань. Наразі Лаврентій є обвинуваченим, його справу про хабарництво слухає Бородянський суд Київської області.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.