Денний стаціонар у Коцюбинському переїде в амбулаторію: що зміниться

Денний стаціонар, який досі був розташований на вулиці Лісовій у Коцюбинському, буде перенесений до приміщення амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. Про це повідомляється на сторінці амбулаторії в соцмережі «Фейсбук». 

«Всі ви знаєте, що після старту реформи гроші почали «ходити за пацієнтом»… Кожен лікар отримує зарплату за того пацієнта, з яким він уклав декларацію. Цей лікар від моменту укладання несе відповідальність за лікування людей: він повинен не тільки робити діагностику, консультувати і т. д., а й контролювати весь процес лікування. Тобто, якщо вам призначили крапельницю або уколи, лікар має за цим слідкувати. У «стаціонарі на Лісовій» лікарям із амбулаторії це буде робити важко, тому прийнято рішення перенести палати денного перебування хворих до приміщення амбулаторії», – йдеться в повідомленні.

У медзакладі підкреслюють, що це «саме палати денного перебування хворих, а не стаціонар, як усі звикли казати – такої установи в межах Коцюбинської амбулаторії немає ще з 2013 року».

«Стаціонар передбачає цілодобове перебування і лікування хворих. У нас же пацієнтів приймали з 8:00 до 15:00. І тому це був не стаціонар, а палати денного перебування хворих», – пояснили медики.

Вони пообіцяли, що за два-три тижні в приміщенні Коцюбинської амбулаторії будуть облаштовані додаткові кімнати, де пацієнтам, як і досі, робитимуть уколи та крапельниці. «Ці кабінети називатимуться «кімнати денного перебування пацієнтів». Вважайте, ваш «стаціонар» нікуди не зникає: лікування продовжиться, і навіть у кращому форматі. Бо сімейний лікар буде поруч із вами», – зазначається в повідомленні.

Там також перелічуються вигоди від нового розташування денного стаціонару: 

– 10 ліжок для надання медичних послуг, а це – понад 30 пацієнтів за робочий день;
– лабораторія – поверхом вище;
– консультації інших спеціалістів, зокрема невропатолога, хірурга, ендокринолога;
– рентгенографія, УЗД, ЕКГ, ехокардіографія, фізіотерапевтичні процедури тощо;
– «кімнати» будуть відчинені з 8-ї ранку до 8-ї вечора (за потреби);
– пацієнт буде під контролем свого сімейного лікаря/терапевта протягом усього перебування в «кімнаті», а це означає, що він зможе швидше вносити коригування в лікування, якщо це знадобиться.

В амбулаторії також запевнили, що скорочень персоналу у зв’язку зі змінами не буде. «Весь персонал і далі продовжить із вами працювати, нікого ніхто не звільняє. Всі кадри переведуть до нових «кімнат» амбулаторії, де вони й надалі допомагатимуть у лікуванні. Така сама доля чекає й обладнання «стаціонару на Лісовій». А старе приміщення й надалі залишиться у власності громади», – наголошується в повідомленні.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.