«Демідов і Потеряйко»: вони порушили усі закони бізнесу і створили ідейну стоматологічну клініку в Ірпені

Спеціально до Дня міста “Правда Ірпеня” розпочинає проект “Вони працюють в Ірпені. Історія успіху”. Це публікації про людей, які відкрили власну справу в нашому місті та завдяки свіжим ідеям та клопіткій щоденній праці досягли високих успіхів. І почнемо ми зі знайомства з двома друзями: Демідовим і Потеряйком.

Якби не сині бахіли, які нам чемно видають одразу на вході, ми б нізащо не здогадалися, що потрапили в медичний заклад. А точніше в стоматологічну клініку. Красиві сходи, обрамлені кованими поручнями, ведуть на другий поверх. І тут ми все ж очікуємо зустріти звичні ознаки лікарні: білі стіни, запах хлору чи плакати з хворими зубами на стінах. Але ні. Зона очікування – це красивий диван біля вікна, навпроти – проектор показує чорно-білі комедії, а в кутку – великий горщик жовтих хризантем.

gj

Тут спокійно і добре. Особливо нам, бо ми не зуби прийшли лікувати, а знайомитися з власниками нової стоматологічної клініки в Ірпені «Демідов і Потеряйко», яка почала працювати на новому місті з лютого цього року. Демідов – Дмитро. Потеряйко – Ігор. Разом вони співвласники бізнесу, який поки що приносить більше задоволення, ніж прибутку.

  • Ми, якщо чесно, порушили всі так звані «закони бізнесу». По-перше, ми з Ігорем – давні студентські друзі. Багато людей переконували, що з друзями ні в якому разі бізнес будувати не можна. По-друге, у нас немає стандартного бізнес-плану. Точно не знаємо, коли цей проект окупиться, бо орієнтуємося в першу чергу не на прибуток, а на ідею. Ідея – збудувати якісно нову, відмінну систему стоматологічних послуг. Ми тут не зуби пломбуємо, а робимо їх здоровими. Посмішку – гарною. Жування – комфортним. А пацієнта – щасливим,  – серйозно говорить Дмитро Демідов.

Dk

Ігор і Дмитро познайомилися в студентські роки в Києві. Вони одногрупники. Обидва – лікарі вищої категорії. Після закінчення інституту їхні дороги розійшлися десь на 10-ть років, але дружба збереглася. Дмитро Демідов – киянин, після закінчення вузу кар’єру будував у столиці. А Ігор Потеряйко почав практикувати в Ірпені. У кожного з них були свої професійні успіхи. Ігор та Дмитро навперебій розказують одне про одного:

  • Діма один з найкращих лікарів у своєму напрямку – ортопедія, естетична стоматологія, гнатологія…
  • Прізвище Потеряйко відоме в галузі стоматології, особливо в Ірпені та Бучі. Спеціалізація Ігоря – хірургія, імплантація.

Чоловіки зізнаються, що «робота за наймом» приносила і досвід, і достатній заробіток. Але ще зі студентських років між друзями ніби літала ідея створити власний проект.

  • В якийсь момент просто заробляти гроші стало нецікаво, – каже Ігор. – Не можу сказати, хто перший придумав будувати спільний бізнес. Це ніби завжди «малося на увазі». В розмовах час від часу ми це обговорювали. Проект багато часу дозрівав. Але зрештою ідейна стоматологія перемогла. Якщо говорити з точки зору бізнесу, то ми не можемо зараз похвалитися якимись прибутками. Поки що ми реалізовуємо свою ідею, свою мрію. Зараз у нас непростий час. Як і у всій країні. Ще виплачуємо кредити. Але ми віримо – якщо ідея хороша і правильна, то вона обов’язково, рано чи пізно, матиме прибуток.

Ідея стоматологічної клініки «Демідов і Потеряйко» –  цікава і нова, особливо для такого невеликого містечка, як Ірпінь. Ігор і Дмитро намагаються нам доступно пояснити, що захворювання ротової порожнини та зубів – це не локальна проблема, як ми звикли думати. Вона комплексна і може впливати на увесь організм. Дуже часто запломбувати або видалити зуб – це не рішення проблеми, а її поглиблення.

Дмитро Демідов наводить приклад про те, як втрата зубів може вплинути на здоров’я хребта:

  • Спеціальні м’язи рухають нашу нижню щелепу під час жування. Цей процес чітко відпрацьований. З часом зуб руйнується, стирається, змінює положення або взагалі випадає – багато варіантів є. Але людина, звісно, не припиняє їсти. Тобто продовжує жувати. Але м’язам, які рухають щелепу, доводиться пристосовуватися до нових умов. Відбувається деформація, що провокує зміни у шийних хребцях. Звідси можуть бути проблеми з хребтом, головні болі тощо. Важливо, щоб лікар-стоматолог розумів ці всі процеси і міг надати пацієнту повну консультацію, а не просто поставив пломбу. До речі, коли відбувається повна реабілітація людей з порушенням опорно-рухового апарату, то у цьому процесі обов’язково бере участь і висококваліфікований стоматолог. Він має правильно «виставити» і зафіксувати щелепу, щоб завершити лікування цілісної системи організму.

Власники клініки «Демідов і Потеряйко» зізнаються, що багато пацієнтів не розуміють філософію закладу, яка будується на комплексному підході лікування зубів. Дехто просить «просто поставити 20 пломб» або «видалити проблемний зуб». Від таких клієнтів доводиться відмовлятися, каже Дмитро, бо це не лікування. Навпаки, з часом у людині може додатися ще проблем.

Ігор Потеряйко не може продовжити з нами розмову – поспішає до пацієнта. Обидва співвласники бізнесу – практикуючі лікарі. У Дмитра Демідова знайшлося трохи часу, щоб показати нам клініку. Найперше, на що звернули нашу увагу, – сучасна техніка. Стоматологи працюють під мікроскопом. Кожна, навіть невеличка пломба, ставиться з максимальною точністю. У клініці «Демідов і Потеряйко» є власна операційна та рентген-кабінет з комп’ютерним томографом. Вони обладнані відповідно до усіх українських та світових норм: швейцарська система професійної гігієни порожнини рота EMS Air Flow Master Piezon; діагностичне обладнання Myotronics (США) для лікування болю в зоні обличчя, шиї, тощо; хірургічний та парадонтологічний лазер; обладнання для лікування кореневих каналів VDW.Gold Riceproc (Німеччина), Morita (Японія); система для відбілювання зубів і навіть відеоокуляри для перегляду художніх фільмів під час лікування.

Для тих хто боїться або за необхідністю в клініці проводять лікування та хірургічні операції під час медикаментозного сну.

Але простому відвідувачу в першу чергу кидається в очі незвичайний, як для медичного закладу в Україні, дизайнерський інтер’єр. Якщо раптом будете тут – обов’язково зазирніть у туалет (повірте – це не жарт).

Ми відверто запитуємо, чи закладено у вартість стоматологічних послуг ця немала інвестиція у вишукане оздоблення клініки. І взагалі – чи дорого лікувати зуби у «Демідов і Потеряйко»?

–  Якщо говорити про ціни у нашій клініці, то я не можу сказати, що це дорого чи дешево. Вартість відповідає якості і складності послуги. Наприклад, ви знаєте, що яблука коштують 15 гривень за кілограм. І раптом вам пропонують купити їх за 2 гривні. Зрозуміло, що з цими яблуками щось не так: або там щось завелось, або вони підгнили. Я хочу сказати, що будь-який товар чи послуга мають свою ціну. У нас вони досить демократичні.

Що стосується інтер’єру, то він точно у вартість лікування не входить (сміється). Ми намагалися створити у нашій клініці затишок, бо лікування починається зі спілкування. Ми хочемо, щоб людям було у нас приємно і спокійно. Бачите цей синьо-сірий колір стін? Це не просто колір, а технологічна вимога. Доведено, що саме при такому відтінку стін найкраще видно зубну емаль.

Dtv

Навіть у Києві не надто багато стоматологічних клінік, які дотримуються у своїй роботі світових стандартів і найдрібніших нюансів. Для невеликого Ірпеня – це великий крок уперед. Останнім часом місто активно розвивається і відкриває нові можливості, в тому числі і для бізнесу. Тенденції змінюються. Раніше усі їздили працювати і отримувати послуги у Київ. А от Дмитро Демідов щодня приїздить з Києва в Ірпінь, щоб будувати свою справу тут. Можливо, багато киян скоро будуть приїжджати в Ірпінь, щоб лікувати зуби в клініці «Демідов і Потеряйко».

Наостанок ми просимо Дмитра Демідова відкрити нам і нашим читачам якусь «стоматологічну істину». Такий собі «лайфхак» на кожен день. Просили – і маємо. Виявляється зубній щітці не потрібно мати усіх тих додаткових функцій, які намагається продати нам реклама: довші щетинки, плаваючі голівки, пружинні ручки. Це тільки маркетингові маніпуляції:

– Просто запам’ятайте: щетинки на вашій зубній щітці мають бути однакової довжини і їх має бути багато. От і все.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.