Де і за скільки в Ірпені можна вакцинуватися від грипу

Медики нагадують, що до сезонного спалаху грипу залишилося кілька тижнів. Уберегтися від небезпечного вірусу можна, зробивши щеплення. І зараз саме час для цього – кажуть лікарі.

В Ірпені роблять щеплення від грипу як в амбулаторіях сімейної медицини, так і у приватних клініках. І там, і там – це платна послуга. Наприклад, вакцинуватися від грипу у клініці «Веста» коштує 970 грн, у клініці «Санта Лен» – 1100 грн, у «Добробуті»  – 1230 грн. У вартість входить сама вакцина, консультація лікаря та процедура.

Значно дешевше обійдеться вакцинація у міських амбулаторіях сімейної медицини. За словами директора КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрія Левківського, вакцини від грипу не входять в Національний календар щеплень, тому вакцину треба купити самотужки.

«Для того, щоб вакцинуватися від грипу у наших амбулаторіях, потрібно записатися на прийом до свого сімейного лікаря, уточнивши, що Ви прийдете на щеплення. У визначений час потрібно купити вакцину в аптеці та у сумці-холодильнику, дотримуючись холодового ланцюжка, принести до амбулаторії. Лікар безкоштовно Вас огляне, а потім Вам зроблять щеплення. Сама процедура буде коштувати 150 гривень, оскільки ця послуга не входить у перелік безкоштовних»,  – розповів журналістам ITV Андрій Левківський.

Зараз в Україні є тільки одна вакцина від грипу – «Джісі флю» (Корея). Її середня вартість в аптеках Ірпеня – 385 грн за одну дозу. Тож зробити щеплення в одній із амбулаторій міста коштуватиме близько 535 грн.

Цього року в Україні очікують поставку ще однієї вакцини – «Ваксігрип» (Франція). Однак, коли вона з’явиться в аптеках та у клініках, — ще не відомо.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.