Чому на Університетській «стоїть» калюжа?

Проблему з утворенням калюж на вулиці Університетській складно вирішити через те, що дорога досі не передана на баланс міста. Про це на сторінці КП «Контроль благоустрою міста» повідомив перший заступник міського голови Дмитро Христюк.

«Дорогу не хочуть передавати до комунальної власності міста. Вже важко сказати точно, скільки ми разів зверталися до Київського облавтодору, щоб вони нам передали її на баланс. Бо ми власними силами цю дорогу прибираємо, робимо розмітку, облаштовуємо світлофорами, фактично, утримуємо, але облавтодор досі це питання не вирішує… Можливо є що скривати? Бо дуже багато питань до цієї дороги є, до якості будівництва, до проектування…. А вкладати місцеві кошти в ремонт цієї дороги ми зможемо, тільки тоді, коли вона буде на балансі в місті, такі правові умови використання коштів міського бюджету», – пояснив Христюк.

14079931_10206939833870750_6538983506227311788_n

Як відомо, щоразу після опадів по вул. Університетській в районі парку «Центральний» через неправильне проектування дороги утворюється чимала калюжа, якій немає куди стікати. Сьогодні місцеві мешканці вкотре активно обговорюють цю проблему у соцмережах.

Нагадаємо, що усі дороги, які за останні 1,5 роки реконструювалися у місті, оновилися не тільки ззовні, але й зсередини. Замінилася стара система каналізації, водогін, а також роблені ливневі каналізації, яких до цього часу в Ірпеня практично не було. Загалом капітально реконструйовано уже 15 вулиць.

На разі, схожі проблеми з калюжами по місту вирішуються шляхом відкачки води спецтехнікою. Дмитро Христюк пообіцяв зробити все, щоб проблема з Київським облавтодором вирішилася і по вулиці Університетській було прокладено ливневу каналізацію.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.