Чeрвакова забрeхалася вжe по тeмі музичних квот

Народний депутат від БПП Ольга Червакова маніпулює фактами і бреше про законопроекти, які виносяться на голосування у парламенті. Про цю заяву журналіста та громадського діяча Олександра Веремко-Бережного повідомляє медіа група «Голос-UA».

3fb2db6cccf4a23383383394b28b2b311449538011

Конфлікт стосується законопроекту «Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)». Як відомо, громадськість подала проект про мовні квоти, проте група депутатів, в тому числі і Ольга Червакова, «протягнули» на голосування альтернативний документ, який дозволяє деяким радіостанціям взагалі не випускати в ефір україномовний контент.

Однак, після провалу голосування, Червакова на своїй сторінці в соцмережі заявила, що альтернативний документ має ті ж норми, що і основний: «Я не розумію, що заважало Самопомочі дати голоси за альтернативний законопроект, коли не пройшов основний. Адже він містить ті самі норми, тільки поширює квоти не лише на радіо, а й на телебачення…Частку пісень українською мовою в 3822-1 чомусь трактували як “від 0 до 35%”. Але це також неправда. В законопроекті дійсно йшлося про інакші умови для нішевих форматів, але не про нуль! Що робити радіостанціям, які транслюють лише класичну музику? Або лише італійську? В Україні просто нема пісень українських виконавців італійською мовою, а української класики небагато».

Screenshot_2

В обговоренні під повідомленням Червакової Олександр Веремко-Бережний заявив, що пані депутатка бреше і маніпулює фактами, тому що розраховує на некомпетентність громадськості. Але Ольга Червакова видалила коментар журналіста!

«Особливо фейспалмово тішить, коли твій коментар видаляє – уявіть – перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Верховній Раді. Зі «свободою слова» тепер ясно, а «інформаційна політика», видно, така: інформації не надавати… Що ж, пані Ольга, бачу, ви залишили різкіші коментарі, бо вони радше компрометують коментаторів, ніж вас. Але прибрали питання, яке, мабуть, під сумнів ставить вашу компетентність або припускає, що ви розраховуєте на некомпетентність загалу. Знаєте, чому я зберіг свій коментар? Тому, що відомо: в нашій країні речі, за які відповідають усякі державні голови та їхні заступники, традиційно не працюють і на ті ж 35%», – згодом зазначив на своїй сторінці у Facebook Олександр Веремко-Бережний.

Screenshot_Вер

Порівнявши обидва проекти, можна помітити суттєву різницю між ними. Так званий альтернативний має багато лазівок, які дозволяють обійти закон.

Слід нагадати, що маніпулювати фактами, брехати про законопроекти та вводити в оману своїх колег у парламенті для Ольги Червакової вже звична справа. Всі пам’ятають, як у квітні цього року Червакова з парламентської трибуни запевняла колег, що вони мають право припиняти повноваження місцевих рад. Тоді був проголосований незаконний документ «Про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради». 1 червня ВАСУ скасував цю постанову.

Окрім цього, у брехні нещодавно Ольгу Червакову звинуватив сам Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.