Бойовий гопак в Ірпені

w_628fd95aБойовий гопaк — українське бойове мистецтво, відтворене на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях. Стиль об’єднує техніку бою з пластикою танцю. Його основа – віртуозно відпрацьоване блокування дій суперника, яке не допускає нанесення шкоди собі і особливої шкоди нападнику. Для цієї техніки характерні удари руками і ногами, часте використання захисних блоків і захоплень.

В Ірпені за сприяння Євгенії Антонюк та Юлії Бережко-Камінської на базі ЦБК виникла Школа Бойового Гопака. Учні, окрім техніки двобою, вивчають українські національні традиції та обряди, опановують мистецтво танцю. Гопаківці виховуються на засадах патріотизму та загальнолюдської моралі, поваги до старших та пошани до своєї історії. Як і будь-яке справжнє мистецтво бойовий гопак підносить моральні принципи учня, гармонізує його внутрішній світ, пропагандує серед підлітків та молоді відмову від куріння, алкоголю та наркотиків.

Школа Бойового Гопака в Ірпені пропонує учням:

– найдієвіші оздоровчі вправи, лекції зі здорового способу життя (від харчування до психології спілкування);

– тренування фольклорно-мистецького напрямку (видовищна техніка бою з елементами хореографії, робота з традиційною козацькою зброєю);

– просту і дієву техніку самооборони, не залежно від статі і віку.

Сьогодні в Україні відбувається відродження козацької культури і популяризація бойового гопака. Як показують численні збори і турніри, цей вид мистецтва за ефектністю не поступається карате і тхеквондо. Бойовий гопак – це потужний молодіжний рух, що захоплює і об’єднує українців в усьому світі, незалежно від суспільного стану чи рівня достатку.

Якщо ви хочете долучитися до цього бойового мистецтва, звертайтеся до тренера Олександра Маліновського за телефоном 0967783521. Показові виступи школи просто приголомшують!

7EnnJFPX-Hc

bx4XTgGrov0

GnxklR70gEA

TKoeUYbj54k

Bookmark the permalink.

Comments are closed.