Благодійний фонд «Район №1» візьметься за відбудову приватного сектору в Ірпені (відео)

Благодійний фонд «Район №1» допоможе Ірпеню відбудувати частину приватного сектору на вулиці Багірова і Гостомельському шосе. Відповідний меморандум про співпрацю підписали Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та співзасновник благодійного фонду Андрій Копиленко.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Сьогодні ми підписали меморандум про відбудову 20 приватних будинків з благодійним фондом «Район №1». Вже зараз вони після підписання виїхали на місце, продивлятися ті ділянки, де вони будуть будувати будинки. І їм потрібні десь місяць-півтора для того, щоб вони зібрали всі документи і будуть починати відбудову».

Термін завершення будівництва залежатиме від фінансування.

Андрій Копиленко, співзасновник благодійного фонду «Район №1»:

«Ми сподіваємось, що в найкоротший час зможемо знайти фінансування, зробити проєкт і відновити якраз оці приватні будинки по Гостомельському шосе. З моменту, як ми тільки отримали фінансування, то по прикладу Нової Басані, нам потрібно два місяці, щоб зробити 20-30 будинків. У нас вже є технологія, яка дозволяє це робити швидко і не затримувати процес. Тому в комплексі, я сподіваюсь,  що десь до зими, можливо, люди вже навіть отримають будинки».

«Район №1» працює від початку війни. Допомагав відбудовувати приватні будинки на Чернігівщині і вже має результати роботи в Приірпінні. На відміну від більшості благодійників,  цей фонд акцентує свою увагу саме на приватному секторі.

Андрій Копиленко, співзасновник благодійного фонду «Район №1»:

«Ми робимо так, як хочемо це робити для себе. За цей рік ми вже відбудували більше 30 будинків, 26 — в Новій Басані в Чернігівській області. Один зараз будуємо в Ірпені, тут на Гостомельському шосе. І ще 3 побудували в Київській області і ще 20 от зараз будемо будувати далі. 50 відновили, відновили багатоквартирний будинок в Ірпені, тому в цьому теж вже трошки розуміємось».

Як повідомлялося раніше, обласна військова адміністрація виділила Ірпеню 75 мільйонів гривень. 15 із яких міська рада зарезервувала на проєктні роботи та демонтаж, а 60 — на відбудову саме згаданого мікрорайону – вулиці Багірова та Гостомельського шосе.

Дмитро Чава, депутат Ірпінської міської ради:

«Там вже почався рух від обласної адміністрації, від нашого міста Ірпінь, Олександр Григорович дуже залучений у цей процес, голова Інвестиційної ради Володимир Карплюк. І ми всі разом хочемо об’єднати свої зусилля і відновити мікрорайон Багірова- Гостомельського шосе».

Після відбудови цього мікрорайону Ірпінська міська рада та благодійний фонд «Район №1» планують продовжити співпрацю.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Це перша така локація, де вони будуть відбудовувати, а далі вони будуть відбудовувати мікрорайон Романівка. Він так само дуже пошкоджений, там приватний сектор в основному. І вони погодились брати його на відбудову».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.