Більшість ірпінців не хочуть, щоб у місті торгували алкоголем вночі. Результати голосування.

Більшість ірпінців, які взяли участь у голосуванні “Правди Ірпеня” щодо нічної торгівлі алкоголем, не хочуть, щоб у місті реалізовували алкоголь вночі. Майже половина респондентів – 47,2% – погодилася з тим, що цілодобові магазини потрібні, але із обмеженням торгівлі алкоголем у нічний час. 26,8% – категорично не хочуть в Ірпені цілодобових магазинів. І тільки 26% респондентів переконані, що місту потрібні магазини, що торгують вночі без жодних обмежень. Тобто, загалом, 74% опитаних в тій чи іншій мірі проти нічної реалізації алкоголю у місті.

14191771_10209989968576614_1579633927_o

Голосування проводилося протягом двох тижнів на незалежному ресурсі для таємних голосувань. Участь в голосуванні взяли 142 людини. Ми не вважаємо дані цього опитування такими, що відображають на 100% думку мешканців Ірпеня, проте вони демонструють приблизну картину ставлення ірпінців до цього питання.

Нагадаємо, що дискусію щодо питання торгівлі алкоголем у нічний час на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради 9 серпня викликало прохання супермаркету “АТБ”, що по вул. Центральна, дозволити цілодобову роботу. У зв’язку з численними скаргами громадян і ускладненням криміногенної ситуації у місті члени виконкому утрималися від винесення такого рішення і пообіцяли всесторонньо вивчити цю ситуацію і підійти до питання нічної торгівлі алкоголем та роботи нелегальних так званих “розливайок” серйозно.

Заради справедливості слід зазначити, що в Ірпені уже є магазини, що працюють цілодобово без будь-яких обмежень. Більше того, вони ж “грішать” продажем алкоголю на розлив. Наприклад, магазин “Каштан” у самому серці Ірпеня, на який уже надходило безліч скарг від місцевих мешканців.

Практика заборони нічної торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями в містах України уже не рідкість. Першим у 2010 році таке рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради. Далі до такої ініціативи приєдналися Ужгород, Львів, Івано-Франківськ, Черкаси, Луцьк, Калуш, Чернігів, Ковель, Кам’янське (Дніпродзержинськ), Кропивницький (Кіровоград) та інші. Міський голова Львова Андрій Садовий відзначив, що за перший рік такого обмеження у місті суттєво знизився рівень нічних злочинів у стані алкогольного сп’яніння, на порядок знизилась кількість пацієнтів швидкої вночі з травмами внаслідок бійок (різаними ранами, проломами черепів і т.д.), а 80% львів’ян кажуть, що таку заборону слід залишити в силі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.