Антон Довгопол спростував фейк щодо закупівлі апарату УЗД

i75_ArticleImage_22499

Директор КНП “Ірпінська центральна міська лікарня” Антон Довгопол спростував неправдиву інформацію видання “Київвласть” щодо придбання стаціонарного УЗД апарату експертного класу Mindray DC-70 нібито за завищеною ціною.

“У березні цього року ми придбали згадане обладнання. Були проаналізовані пропозиції, підібрана комплектація, врахована думка лікарів, які працюватимуть на цьому УЗД-апараті, та вибраний оптимальний варіант. Обладнання придбано відповідно до постанови №225, якою спрощено порядок закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для запобігання поширенню коронавірусу в Україні. Цей УЗД-апарат буде використовуватися в консультативно-діагностичній поліклініці в Ірпені на Садовій 38. Ми маємо на меті зменшити навантаження на рентгенологічний кабінет поліклініки, оскільки даний апарат УЗД дає змогу діагностувати пневмонії, які є ускладненням короновірусної хвороби (на ранніх етапах, коли на рентген-плівці, ще навіть не буде ознак). Дане дослідження буде безкоштовним для пацієнтів поліклініки (при наявності направлення сімейного лікаря) і це дасть змогу на ранніх етапах захворювання попереджати майбутні ускладнення”, – розповів Довгопол на своїй сторінці у Фейсбуці.

Директор центральної лікарні також зазначив, що сайт Київвласть навів у своїй статті приклад УЗД-апарату у нульовій комплектації. “Звичайно, що у нього нижча ціна. Думаю, власники автомобілів добре знають і розуміють наскільки вартість залежить від комплектації. Ми ж тепер маємо апарат експертного класу з повним набором всіх датчиків та принтером від офіційного постачальника з офіційним сервісним обслуговуванням. І НАЙВАЖЛИВІШЕ! Придбаний нами УЗД-апарат має функцію хвильової еластографії, яка широко застосовується в ранній діагностиці захворювань печінки!”, – додав Довгопол.

Він наголосив, що закупівля проведена відповідно до чинного законодавства, ціна відповідає комплектації апарата, компанія-постачальник має офіційний пакет документів для представництва Mindray на ринку України.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.