Андрій Літвинов: “Єдність депутатського корпусу – запорука якісного розвитку міста”

Минулорічний політичний сезон завершився обранням секретарем Ірпінської міської ради Андрія Літвинова. Багато хто його вважає занадто молодим, дехто переконаний, що він досить амбітний та активний. Але точно ніхто не сумнівається у його невтомності – він за чотири роки депутатства в Ірпінській міськраді не пропустив майже жодного прийому громадян і досягнув максимальної пізнаваності не лише на своєму окрузі, а й в усьому місті. А ще – Літвинов місцевий і як ніхто відчуває свого виборця. «Правда Ірпеня» про це та інше поспілкувалася з новообраним секретарем міськради, який до наступних місцевих виборів виконуватиме обов’язки міського голови.

Ще місяць тому ви були депутатом міськради. Вже зараз ви – секретар ради та в.о. мера Ірпеня. Досить швидко…

Було неочікувано отримати велику підтримку від колег – мене підтримали 25 депутатів. Я вдячний кожному з них за довіру і чітко усвідомлюю покладену на мене відповідальність.

Ваші перші кроки на посаді?

Затвердити бюджет розвитку, від нього залежать інфраструктурні об’єкти міста 2020 року. Пріоритети в стратегії розвитку міста розставляємо разом з депутатами. Безумовно, ключові кейси – будівництво медичного центру, добудова корпусу першої школи, добудова двох садочків – в Стоянці та в Ірпені по вулиці Курортній.

Депутати об’єднані спільними завданнями – розвиток міста та благополуччя громади. Лідер партії “Нові Обличчя” Володимир Карплюк показав всій країні, як потрібно змінювати на краще місто та успішно консолідував політично різнорідний депутатський корпус. Звісно, є ті, хто завжди проти чогось, але такі теж нам треба і я з ними знаходитиму точки порозуміння.

Які сфери плануєте розвивати в Ірпені?

Ви праві – ще вчора я був депутатом. Щотижневий прийом виборців дав мені можливість відчути “голос народу”, це мене потужно систематизувало як політика і допомогло мені підвищити рівень відповідальності перед людьми.

Також до нещодавна я був начальником управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства міськради. Був зосереджений на реформуванні ЖКГ, залучення позабюджетних коштів та створення нових інфраструктурних об’єктів.

Робота в.о. міського голови охоплює ширше коло питань. Я собі встановив “червону лінію” – до кінця лютого разом з першим заступником Ірпінського міського голови Олександром Маркушиним мобілізувати роботу всієї команди і виробити та презентувати стратегію розвитку міста. До цього часу ми відзвітуємося за попередній період. Після звіту презентуємо громаді стратегічне бачення розвитку медицини, освіти, інфраструктури, архітектури, будівництва, інвестицій, комуналки, соціалки, культури та спорту.

Де ваші кадрові зміни? З когось вже почали?

Ми почали ефективно економити кошти бюджету. Ліквідували непотрібне підприємство “Ірпіньзеленбуд”, підпорядкувавши його благоустрою. Раніше там дві дуже спритні працівниці вміло виводили кошти підприємства собі на картку “Приват-банку”.

По-друге, ми тісно взаємодіємо з поліцією Ірпеня з метою повернення до бюджету вкрадених коштів “вічними депутатками-казнокрадками” та іншими клептоманами. Керівник поліції Олег Петренко – наш надійний партнер. Завдяки його професіоналізму порушено кримінальні провадження по розкраданнях командою Ольги Олійнич в тому ж таки “Ірпіньзеленбуді”, по розкраданнях Анжелою Макеєвою майна та коштів Ірпінського стадіону, по розкраданнях Ярославом Маляренком коштів відділу освіти. Ці кошти ми хочемо повернути до бюджету. На жаль, прокуратура Ірпеня довгий час допомагала корупціонерам уникнути покарання і всіляко заважала працювати поліції.

Нещодавно був призначений новий директор вторинної медицини. Був відкритий конкурс і комісія рекомендувала Антона Довгопола. Молода амбітна людина, які представила найбільш цікаві ідеї розвитку медицини. У нього є кілька місяців показати конкретні результати. У нас немає часу на “розкачку” та “роздуми”.

Які проблеми турбують міську громаду?

Хочу чути кожного жителя. Нещодавно провів опитування в найбільшій Facebook-спільноті Ірпеня – “Ирпень без политики”. Люди –  в очікуванні розвитку нових об’єктів медицини та освіти. У бюджеті 2020 року ми поставили пріоритет на школи і садочки.

Люди очікують від нас впорядкування забудови. На депутатській комісії з питань архітектури та капітального будівництва я запропонував обмежити видачу містобудівних умов на житлове будівництво, вище 5 поверхів, до будівництва в місті новою школи. Дана ініціатива була одноголосно підтримана депутатами. 

Що сьогодні потрібно місту?

Нам потрібні робочі місця. Потрібно залучати великий бізнес, який акумулюватиме податки до бюджету.

Ми будемо розвивати туризм. Ми поряд зі столицею. “Туризм вихідного дня”, нова Ірпінська набережна і майбутня велодоріжка Ірпінь-Київ стануть нашими «фішками». Кияни відпочиватимуть від гучного мегаполісу в Ірпені, вони привезуть в Приірпіння свої кошти, туристична інфраструктура створить тисячі робочих місць.

Місту потрібна єдина громада. Наші мешканці вже втомилися від політиканів, чорного піару та іншого “поглядного” низькопробного негативу. Потрібні реальні справи, а не слова чи щоденна критика заради критики.

Яким Ви бачите наше місто через 5 років?

Ірпінь вже є європейським містом. Це стало можливим завдяки успішній стратегії міського голови 2014-2018 років Володимира Карплюка та діючого депутатського корпусу. Сьогодні на Ірпінь рівняється вся Київщина.

Наша команда поставила собі завдання – стати містом №1 в Україні. Ми хочемо в найближчі роки вийти в лідери по будівництву медичної та освітньої інфраструктури, лідери з інновацій та “фішок” для комфортності проживання. Я бачу Ірпінь “містом успішних та щасливих родин”.

Поділіться власним секретом успіху.

Наполеглива робота щодня, і, перш за все, над собою та власним розвитком – інтелектуально управлінець містом повинен відповідати новим тенденціям.

В місті не працюють, містом живуть. Та якщо у вас щось не виходить – ніколи не здавайтесь! Це один із девізів партії “Нові Обличчя”.

Наша команда саме так і сформувалася. Ми всебічно підтримували команду “Нові Обличчя” Сергія Даніша у Коцюбинському, а коцюбинські депутати завжди були на передовій, коли ми відчували сильні репресії та тиск на місцеве самоврядування. Так само ми загартувалися у бажанні змінити країну з нашими друзями по партії “Нові Обличчя” з Боярки, Вишневого, Михайлівка-Рубежівки тощо.

Є такий чудовий вислів: “Здаватись на початку шляху – це слабкість. Здатися на середині шляху – це дурість. Тому ти, або не починай шлях, або йди до кінця”. Я радий, що ми знайшли внутрішню силу разом пройти нелегкий час і не стати поганими людьми. Бо працювати в інтересах людей можна лише з ясним розумом та добрим серцем.

Розмовляла Наталія СИДОРЕНКО, “Правда Ірпеня”

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.