Завтра в Ірпінській громаді відновлять роботу два дитсадки

photoeditorsdk-export-47

У понеділок, 5 вересня, в ірпінському мікрорайоні Стоянка відновлює роботу дитсадок «Смайлик». Там замінили вікна і двері, відремонтували фасад, а Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) облаштував укриття та побудував сучасний спортивний багатофункціональний майданчик. Також із понеділка почне працювати садок «Івасик-Телесик» у Козинцях. Про це розповів начальник управління освіти та науки Ірпінської міськради Олег Білорус.

Він нагадав, що в Ірпені в черговому режимі працює дитсадок «Сонечко». Зараз вирішується питання щодо приведення його укриття у відповідність до існуючих вимог.

За словами Олега Білоруса, протягом місяця заплановано відкриття дошкільних закладів «Бджілка», «Знайко», «Лісова пісня» та «Колібрі». Зараз там триває заміна вікон і дверей, ремонт покрівель, ЮНІСЕФ працює над облаштуванням укриттів. У ДНЗ №4, в дитсадку «Джерельце» в Ірпені та в старому корпусі ДНЗ «Червона Шапочка» в Михайлівці-Рубежівці завершені всі ремонтні роботи, але там немає підвальних приміщень, де можна було б облаштувати укриття. Вирішується питання щодо облаштування альтернативних укриттів для вихованців цих закладів.

Майже на 90% готовий новозбудований дитсадок «Віночок» на вул. Київській в Ірпені – на його добудову та усунення пошкоджень, завданих окупантами, потрібно близько 20 млн грн. Наразі триває процес залучення фінансування від благодійників та міжнародних партнерів.

Начальник управління освіти відзначив, що найбільше постраждали від ворожих обстрілів дитсадки «Радість» і «Веснянка». ДНЗ «Радість» потребує серйозної реконструкції, а «Веснянка» відновленню не підлягає. Проєкт будівництва нового дитсадка вже подали в Мінрегіонбуд для залучення фінансування.

«Велике прохання до батьків – із розумінням віднестися до ситуації, набратися терпіння і трішки зачекати. Адже рівень руйнувань і пошкоджень, яких зазнали всі без винятку заклади освіти громади – і дитсадки, і школи – не дозволяє відновити їхню роботу водночас», – сказав Олег Білорус.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.